Kosten schimmels laten verwijderen

Wanneer u schimmels door een professional wilt laten verwijderen, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten die daarbij komen kijken. Op deze pagina vindt u daar meer informatie over.

Wat bepaalt de kosten voor schimmelbestrijding?

De kosten voor schimmelbestrijding zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder:

 • De ruimte waar de schimmel zich bevindt. Het verwijderen van schimmel op een moeilijk bereikbare plek (bijvoorbeeld de kruipruimte) is doorgaans arbeidsintensiever dan schimmel op de muur of het plafond, bijvoorbeeld in de badkamer;
 • Hoe lang de schimmel er al zit. Wanneer schimmels er al enige tijd zitten, kunnen ze dieper in de ondergrond trekken;
 • De totale oppervlakte van de schimmels;
 • Het soort schimmel;
 • De oorzaak van de schimmel;
 • Het materiaal van de ondergrond;
 • De benodigde methodiek om de schimmels te verwijderen;
 • Eventuele reparatiekosten van beschadigde ondergronden en constructies.

Kostencomponenten

Het laten verwijderen van schimmels en de uiteindelijke prijs hangt samen met de volgende kostencomponenten:

 • Arbeidstarief: dus hoelang zijn onze specialisten bezig met het verhelpen van het probleem?
 • Materiaalkosten: dit hangt samen met de gekozen behandelmethode.
 • Reparatiekosten: dit hangt samen met de eventuele schade die is veroorzaakt door toedoen van de schimmels.
 • Overige kosten: hierbij kunt u denken aan kleinmateriaal, btw e.d.

Zelf doen goedkoper?

Het zelf oplossen van schimmels is inderdaad goedkoper dan het inhuren van een vakman. Hierbij gelden echter een aantal belangrijke nuances. Zelf schimmel verwijderen heeft eigenlijk alleen kans op succes bij kleine plekjes die pas recent ontstaan zijn. Een grotere plek is doorgaans nauwelijks zelf te verwijderen en indien dit wel lukt, komt het al vrij snel weer net zo hard terug.

Schimmels verwijderen is bovendien specialistenwerk waarbij de juiste expertise en bescherming van belang is. Daarbij gaan mensen soms ook aan de gang met allerlei bijtende huismiddelen die soms meer kwaad dan goed doen voor uw woning.

Waarom niks doen nog duurder is

Eerlijk is eerlijk: u geeft uw geld waarschijnlijk liever anders uit, dan aan het verwijderen van schimmelplekken. Toch is het beter om niet te lang te wachten. Wanneer de schimmel zich verder verspreidt neemt de kans op en ernst van schade aan uw woning toe. Schimmels verdwijnen niet vanzelf en zullen na verloop van tijd alleen maar groeien. Soms al binnen enkele weken. En naarmate de schimmel verspreidt wordt het een steeds arbeidsintensievere klus.

Wat kost het voor mij?

Op internet ziet u waarschijnlijk allerlei prijzen. De ene bron geeft een prijs van €25,- tot €50,- per vierkante meter, de ander noemt een gemiddelde prijs van €150,- met uitschieters tot ver over de €1000,-. Echter blijken dit soort bedragen vaak niet van toepassing op uw specifieke situatie. Zoals u bovenstaand heeft kunnen lezen, is de uiteindelijke prijs voor het laten verwijderen van schimmels maatwerk. De beste manier om de kosten te bepalen is een vrijblijvende offerteaanvraag indienen met enkele foto’s bijgevoegd. Zo kunnen we een goede inschatting van het kostenplaatje voor u schetsen. Om zeker te zijn van de beste prijs:

Hanteren wij een scherp uurtarief.
Gaan wij zeer efficiënt te werk. Met ruim 20 jaar ervaring hebben we de afgelopen jaren reeds duizenden particulieren en zakelijke klanten geholpen met het verwijderen van schimmels.
Geven wij vooraf een transparante prijsopgave.

Bovendien profiteert u van garantie op de verrichte werkzaamheden.

Vrijblijvend advies nodig?

Specialist in schimmels
Scherp uurtarief
Werkzaam in bijna heel NL
Voor particulieren en bedrijven
Hoog beoordeeld op Google

Vrijblijvend advies?

Centraal gelegen

Hoog beoordeeld door onze klanten

Lavos Reiniging BV
4.8
Gebaseerd op 75 beoordelingen
powered by Google
Jolijn NikkenJolijn Nikken
10:08 09 Sep 22
Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
Dirk B.Dirk B.
20:12 21 Aug 22
Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
Maarten van der MeijMaarten van der Meij
10:53 02 Aug 22
We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
AlexAlex
17:47 20 Jun 22
Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
Marloes van der LogtMarloes van der Logt
15:05 10 May 22
Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
js_loader