Schimmel laten verwijderen? Schimmel bestrijdingsbedrijf Lavos helpt!

Schimmel bestrijdingsbedrijf met >30 jaar ervaring
Scherp uurtarief vanaf €16,50
10 jaar garantie op werkzaamheden
We geven graag vrijblijvend advies

Snel een offerte?

Binnen 4 uur een offerte, veelal binnen 24 uur een afspraak

Wilt u schimmel laten verwijderen, bijvoorbeeld op de muur of het plafond? Heeft u last van schimmel in uw bedrijfspand of woning? Dan bent u bij Lavos Reiniging aan het juiste adres! Wij bestrijden schimmel op een effectieve manier. Gemakkelijk en snel! Wilt u ook snel van de vieze schimmels af zonder al te veel gedoe? Geen last van vieze zwarte schimmel in de badkamer? Dan zijn wij er voor u!

Heeft u zojuist schimmels ontdekt en wilt u vrijblijvend advies van een specialist? Onze professionele medewerkers helpen u graag verder. Contact opnemen kan bij ons op verschillende manieren:

 • Bel 035-2031032 om direct een medewerker te spreken;
 • Vraag een offerte aan (deze is uiteraard geheel vrijblijvend!). Tijdens kantooruren ontvangt u doorgaans binnen 4 uur een offerte op maat;
 • Stel u vraag per mail via info@lavosreiniging.nl. Ook kunt u via dit emailadres een terugbelverzoek sturen.

Als schimmel bestrijdingsbedrijf helpen wij u graag met het verwijderen van deze schimmel. Wij draaien onze hand er niet voor om! Wij bestrijden en verwijderen dagelijks schimmel in onder andere de regio Amsterdam, Amstelveen, Almere, Lelystad, Utrecht, Amersfoort, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Naarden, Blaricum, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den HaagRotterdam.

schimmel in woonkamer verwijderen

Waarom schimmels (laten) verwijderen?

Schimmels op de muur of het plafond ziet er erg onhygiënisch uit en kunnen een vieze schimmelgeur teweegbrengen. Toch is dit voor veel mensen niet het belangrijkste argument om schimmels te (laten) verwijderen. Enerzijds hebben schimmels de reputatie om schadelijk te zijn voor de gezondheid. Hierbij kunt u denken aan klachten aan de luchtwegen, hoofdpijn of vermoeidheid. Ook is schimmel nadelig voor de waarde van uw huis. Een schimmel die kan woekeren kan schade veroorzaken, met dure reparaties als gevolg. Een gezonde leefomgeving begint met een schimmelvrij huis.

Wat zijn eigenlijk de oorzaken van schimmel?

Schimmel ontstaat door te veel vocht in combinatie met geen of gebrekkige ventilatie. Te veel vocht (en dus een grote kans op schimmel), kan onder andere komen door:

 • Lekkages, bijvoorbeeld aan het dak of bij waterleidingen;
 • Grondvocht (dit is vaak de oorzaak van schimmels in de kelder of kruipruimte);
 • Vocht door de mens gecreëerd, bijvoorbeeld in de badkamer (waar we douchen), de keuken (waar kookdampen ontstaan) of de slaapkamer (we verliezen ’s nachts meer dan een liter vocht);
 • Constructiefouten of ouderdom van de woning. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot schimmel in de schuur (wegens gebrekkige afwerking) of schimmel op zolder.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van manieren waarop schimmelvorming kan plaatsvinden. Ook factoren als doorslaand vocht kunnen een rol spelen. De exacte oorzaak bepaald vaak ook wat de juiste aanpak is om het probleem te verhelpen.

Voorkom dat het probleem zich uitbreidt!

Welke soorten schimmels zijn er?

Deze meeste soorten schimmels in huis:

 

 • Als beschimmeling op vochtige muren en plafonds, bijvoorbeeld in badkamers en kelders. Een veel voorkomende en herkenbare schimmel is zwarte schimmel.
 • In textiel dat vochtig is of is geweest (bijvoorbeeld tentdoek), men zegt dan dat “het weer er in zit”.
 • In koelkasten, ook in de vorm van slijmzwammen die eruitzien als een slijmerige afzetting

Wat kunt u zelf tegen schimmels doen?

Schimmels zijn vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die u zelf kunt treffen. We hebben ze hieronder voor u opgesomd:

 • Beter (dus meer) uw woning verwarmen
 • Geen natte was binnenshuis drogen in de winter
 • Na het douchen de cabine, muren en vloer droogdeppen
 •  Zorg voor goede ventilatie in uw woning, het liefst door de ramen regelmatig open te zetten en gebruik te maken van een mechanische ventilatie
 • Het plaatsen van ontvochtigers (vochtvreters)
schimmel in woonkamer verwijderen

 Schimmelbestrijding, wat gaat het kosten?

Wanneer u schimmels in uw woning of bedrijfspand heeft, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten die hiermee gemoeid zijn. De kosten om schimmels professioneel te laten verwijderen, zijn afhankelijk van meerdere variabelen, waaronder:

 • In welke ruimte de schimmelvorming plaatsvindt. Zo is schimmels verwijderen in de kruipruimte doorgaans een arbeidsintensievere klus dan schimmels verwijderen in de badkamer;
 • Hoe groot het oppervlak qua schimmels is. Een groter oppervlakte resultaat doorgaans in hogere kosten;
 • Hoe diep de schimmels in de ondergrond genesteld zijn;
 • Het soort schimmel. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van zwarte, witte of roze schimmel;
 • De gekozen techniek om de schimmels te bestrijden

 Zoals u met bovenstaande punten zult begrijpen is het verwijderen van schimmel maatwerk. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van diverse elementen. Veel sites presenteren algemene kostenindicaties, die in veel gevallen niet representatief zijn voor uw specifieke probleem. Bij Lavos reiniging maken we graag een vrijblijvende offerte op maat voor uw situatie. Dat voorkomt verrassingen achteraf.

Voorkom schade en gezondheidsklachten!

Schimmels herkennen: enkele foto’s van klanten

Schimmels zijn vaak eenvoudig te herkennen, ook voor een ongetraind oog. Zo herkent u schimmel aan de vaak zwarte vlekken, opgebolde sponsachtige vorm, muffe lucht of zelfs stank en de vieze kleur ervan. Er zijn veel soorten schimmels en de ene is hardnekkiger en vervelender dan de andere.

Ter illustratie vindt u hieronder enkele foto’s van schimmelvorming bij onze klanten. Schimmels zijn dikwijls ook waarneembaar door de geur; alhoewel schimmelgeur niet eenduidig is, wordt deze meestal omschreven als muf, stoffig, of grondlucht; sommige schimmels of zwammen hebben een aardappel geur. Ook dit kan dus een signaal zijn dat er iets aan de hand is.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is transparant en eenvoudig:

 • Vraag een offerte aan. Een offerte is vrijblijvend en geeft dus verder geen verplichtingen. Voor een accurate kostenindicatie is het wenselijk dat u het probleem zo goed mogelijk omschrijft en eventueel foto’s toevoegt
 • Is de offerte akkoord? Dan maken we een afspraak wanneer u dat uitkomt. In veel gevallen is dat al binnen 24 uur mogelijk.
 • Onze medewerkers lichten bij u thuis toe wat ze gaan doen en welke techniek wordt gebruikt om het probleem te verhelpen
 • Wij geven u daarnaast tips hoe u het voortaan kunt voorkomen.

Tijd voor een schimmel bestrijdingsbedrijf?

Het verwijderen van schimmel kan een lastige klus zijn. Waarschijnlijk heeft u de eerste schimmels al bestreden met schoonmaakspullen, maar lukt het definitief verwijderen van de schimmel u nog niet. Schakel daarom Lavos Reiniging in! Ons schimmel bestrijdingsbedrijf kijkt niet alleen naar de schimmel, maar ook waar het probleem vandaan komt. Wij geven u daarnaast tips hoe u het voortaan kunt voorkomen. Wij hanteren een duidelijke aanpak, waardoor wij schimmels verwijderen voor langere periode. Uw muur of plafond ziet er weer als nieuw uit!

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen