Vloerisolatie

Isoleren van vloeren

Tegenwoordig kiezen steeds meer voor een geïsoleerde woning vanwege de talloze voordelen die het met zich mee brengt. Dit geldt ook voor vloerisolatie (het isoleren van de vloer). Geen koude voeten meer, energierekening omlaag en nog vele andere voordelen brengt het met zich mee. Kijk snel verder en zie wat onze isolatiespecialisten voor u kunnen betekenen. 

Wat is vloerisolatie?

Het woord zegt het al, het isoleren van de vloer. Doorgaans wordt de begane grond van een woning of kantoor geïsoleerd. Dit omdat de ondergrond koud is en de vloer laat afkoelen. Dit zorgt ervoor dat warmte verloren gaat. Met vloerisolatie worden de onderzijden van vloeren voorzien van isolatiemateriaal. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die worden gebruikt. Zo kunt u kiezen tussen platen, folie, schuim en meer. 

Waarom kiezen voor het isoleren van de vloer?

Huizen en kantoren verliezen veel warmte door een niet goed geïsoleerde vloer. De meeste nieuwbouwpanden vanaf ongeveer het bouwjaar 2015 hebben een goed geïsoleerde vloer, maar voor oudere huizen of kantoren geldt dit niet. Is het bouwjaar van uw pand voor het jaar 2000? Dan is de kans groot dat de isolatie van matig niveau is of er zijn helemaal geen maatregelen getroffen. 

Een huis met goede isolatie is beter voor het milieu, goed voor uw portemonnee en zorgt voor het nodige comfort. De meeste particulieren en bedrijven kiezen vloerisolatie voor een lagere energierekening en voor een hoger woon- of werkcomfort. De grootste voordelen van vloerisolatie hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

Vloerisolatie

Vloerisolatie of bodemisolatie?

Met bodemisolatie wordt een laag isolatiemateriaal aangebracht op de bodem van uw kruipruimte. Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de vloer geplaatst. Over het algemeen wordt aangeraden om te kiezen voor vloerisolatie. Vloerisolatie is duurder dan bodemisolatie, maar u bespaart meer energie en u krijgt er meer comfort voor terug. Bodemisolatie wordt eigenlijk alleen geadviseerd als het isoleren van de vloer (boven- of onderkant) niet mogelijk is. Lavos Reiniging denkt met de klant mee en stelt de beste oplossing afhankelijk van de situatie voor. 

Isoleren zonder kruipruimte?

Heeft u geen kruipruimte in uw woning of werkruimte, maar wilt u de vloer wel isoleren? Dat kan! Helaas zijn de mogelijkheden wel beperkter. Zo kunt u hier dus niet kiezen voor bodemisolatie, maar vloerisolatie is in de meeste gevallen wel haalbaar. Een woning zonder kruipruimte voorzien van isolatie doen we door een isolatielaag aan te brengen onder de vloerbedekking.

Uw vloer of bodem isoleren?

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.

Kosten en besparingen

Vloerisolatie kosten

Bij Lavos Reiniging uit Blaricum profiteert u van zeer scherpe prijzen voor de isolatie van uw vloer. De kosten van vloerisolatie kunnen erg uiteenlopen. De exacte tarieven zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en vereisten.

De prijs per m2 is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Soort isolatiemateriaal
 • Dikte van het isolatiemateriaal
 • Type vloerisolatie
 • De woning

Wilt u meer weten? Neem telefonisch contact op, of vul een gratis offerteaanvraag in. Het aanvragen van een offerte is uiteraard vrijblijvend. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur reactie.

Subsidie voor isolatie

Isoleren kost geld. Gelukkig kunt u subsidie aanvragen voor het isoleren en verduurzamen van het huis. Dit kan met de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). U kunt isolatie subsidie aanvragen op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). U moet in uw subsidieaanvraag kiezen tussen bodemisolatie of vloerisolatie. Het is alleen mogelijk om voor één van deze maatregelen subsidie aan te vragen.

Let op! U moet goed letten op de isolatiewaarde bij aanvraag van vloerisolatie subsidie. Het RVO stelt hier namelijk de eis dat de isolatie minimaal Rd 3.5 moet zijn. De Rd-waarde geeft de warmte weerstand aan van het isolatiemateriaal. 

Besparingen met isolatie

Het isoleren van de vloer is een eenmalige investering waardoor u in de toekomst geld gaat besparen. Zo bespaart u door isolatie ongeveer €160,- tot €390,- per jaar aan energiekosten. Deze prijs is afhankelijk van de energieprijs die u betaalt.

Isoleren van de vloer

Onze werkwijze

Voordat wij aan de slag gaan met isoleren van uw vloer of bodem inspecteren wij de situatie. Op deze manier kunnen wij efficiënt te werk gaan en hebben wij de klus veelal binnen 1 werkdag geklaard. Voor het isoleren van de vloer gebruiken wij diverse materialen. Zo maken wij gebruik van folie, platen en schuim. We gebruiken geen parels, want dit materiaal is meer gemaakt tegen vocht. 

Waarom Lavos Reiniging?

 • Zeer scherpe tarieven;
 • Drie generaties ervaring;
 • Vloerisolatie voor de particuliere en zakelijke markt;
 • Ervaren en gediplomeerde isolatiespecialisten;
 • Flexibel en meedenkend;
 • Heldere afspraken en persoonlijke en korte communicatielijnen.

Onze werkgebieden

Wij opereren met isolatiespecialisten in Blaricum en omstreken, bijvoorbeeld in:

 • Bussum;
 • Naarden;
 • Hilversum;
 • Huizen;
 • Eemnes;
 • Laren;
 • Baarn.

Momenteel bedienen wij klanten in een straal van 40km rond Blaricum. Is uw bedrijf of huis elders gevestigd? Geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Offerte aanvragen? 100% gratis en vrijblijvend

Overweegt u de vloerisolatie uit te besteden of wilt u meer weten? Neem telefonisch contact met ons op, of vul een vrijblijvende offerte aanvraag in. Op werkdagen krijgt u binnen 4 uur reactie. 

Isoleren van de vloer

Snel een scherpe offerte?

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.