Optrekkend vocht

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in huis

Heeft u last van optrekkend (opstijgend) vocht of andere vochtproblemen in uw woning? Kom dan snel in actie om ernstige schade te voorkomen. Lavos Reiniging biedt deskundige oplossingen om uw huis weer droog en gezond te maken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis vrijblijvende offerte aan. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur een reactie.

Op deze pagina leest u de volgende onderwerpen:

Oorzaak optrekkend vocht

Optrekkend vocht in huis ontstaat wanneer water uit de grond via de fundering en kruipruimte omhoog trekt in de buitenmuur en vervolgens de binnenmuur bereikt. Dit komt vaak door een gebrek aan of beschadigde waterkering.

Een onvoldoende geïsoleerde fundering of slechte ventilatie in de kruipruimte kan het probleem verergeren. Hierdoor blijft vocht in de muren trekken, wat leidt tot schade aan zowel de buitenmuur als de binnenmuur en de vorming van schimmel en vochtplekken.

Optrekkend vocht muur
Schimmelvorming als gevolg van optrekkend vocht in de muur

Opstijgend vocht herkennen

Er zijn diverse signalen die kunnen wijzen op opstijgend vocht in uw woning. Wees daarom alert op onderstaande waarnemingen:
  • Vochtplekken op muren;
  • Loslatend stucwerk;
  • Schimmelvorming;
  • Muffe geuren;
  • Koude, vochtige muren.

(Mogelijke) gevolgen

Optrekkend vocht kan leiden tot ernstige schade aan de structuur van uw huis. Het veroorzaakt vochtplekken, loslatend stucwerk en schimmelvorming op muren, wat zowel esthetische als structurele problemen met zich meebrengt. Daarnaast kan deze vochtproblematiek diverse gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën en ademhalingsproblemen door schimmelsporen, zo meldt het RIVM. Ook kan de muffe geur van vocht- en schimmelplekken het wooncomfort verminderen.
Muurschimmel achter behang
Optrekkend vocht kan onopgemerkt schimmel achter het behang veroorzaken

Optrekkend vocht behandelen

Optrekkend vocht bestrijden is essentieel om structurele schade en gezondheidsproblemen te voorkomen. Er zijn verschillende methodes om dit probleem aan te pakken, waaronder muren injecteren en muren onderkappen.

Muren injecteren

Bij deze methode wordt een vochtwerend middel in de muur geïnjecteerd om het opstijgende vocht te stoppen. Dit proces creëert een barrière tegen vocht, waardoor de muren droog blijven en verdere schade wordt voorkomen. Het is een relatief snelle en effectieve oplossing die professionele expertise vereist voor optimale resultaten.

Muren onderkappen

Deze techniek omvat het fysiek aanbrengen van een waterdichte laag onder de muren om opstijgend vocht tegen te houden. Dit proces is ingrijpend en vereist het tijdelijk verwijderen van delen van de muur. Het is een zeer effectieve methode, maar het moet door ervaren specialisten worden uitgevoerd om schade te voorkomen.

Vochtproblemen
Bij complexe vochtproblematiek is de hulp van een specialist aanbevolen

Schakel een specialist in!

Om optrekkend vocht effectief te bestrijden is veelal de hulp van een specialist in dit vakgebied nodig. Wij van Lavos Reiniging zijn gespecialiseerd in complexe vochtproblematiek en kunnen u hierbij helpen. Bovendien profiteert u van diverse voordelen, zoals:

  • Scherpe tarieven;
  • Drie generaties ervaring;
  • Ervaren en gediplomeerde vochtbestrijders;
  • Flexibel en meedenkend;
  • Heldere afspraken en persoonlijke en korte communicatielijnen.

Kosten voor bestrijding

Bij Lavos Reiniging profiteert u van zeer scherpe prijzen voor vochtbestrijding. De exacte kosten hangen af van uw specifieke aanvraag en wensen. Samen stellen we een passend kostenplaatje op. Wilt u meer weten? Neem telefonisch contact op of vul de vrijblijvende gratis offerte aanvraag hieronder in. Op werkdagen ontvangt u doorgaans binnen 4 uur een reactie.