Vochtproblemen

Vochtproblemen

Vochtproblemen in huis

Heeft u last van vochtproblemen in uw woning? Dan wilt u daar natuurlijk snel vanaf. Vocht in huis kan immers leiden tot schimmelvorming, muffe geuren en zelfs gezondheidsproblemen. Bij Lavos Reiniging begrijpen wij hoe vervelend en schadelijk vochtproblemen kunnen zijn. Wij bieden deskundige oplossingen om uw huis weer droog en gezond te maken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis vrijblijvende offerte aan. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur een reactie

Soorten vochtproblemen

Optrekkend vocht

Doorslaand vocht

Condensatievocht

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een probleem waarbij water uit de grond via de buiten- en binnenmuur omhoog trekt. Dit kan herkend worden aan vochtplekken, loslatend stucwerk en schimmelvorming op de muren.

Een mogelijke oplossing is het aanbrengen van een waterdichte laag aan de basis van de muren. Daarnaast kan men een vochtwerend middel injecteren om de muren te beschermen tegen verdere vochtoverlast.

Voor de behandeling van optrekkend vocht is de hulp van een specialist raadzaam vanwege de complexiteit van deze vochtproblematiek. Lavos Reiniging kan u hierbij helpen. 

Optrekkend vocht binnenmuur

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat wanneer regenwater door de buitenmuur naar binnen dringt, wat leidt tot vochtplekken en schimmel op de binnenmuren. Dit kan herkend worden aan vochtige plekken op binnenmuren, vaak na regenval.

Een mogelijke oplossing is het impregneren van de buitenmuur met een waterafstotend middel. Daarnaast kunnen beschadigde voegen en scheuren gerepareerd worden om te voorkomen dat water naar binnen dringt.

Indien u zeker wilt zijn van een effectieve aanpak waarbij het probleem niet meer terugkeert, is de hulp van een expert, zoals Lavos Reiniging, aanbevolen. Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis vrijblijvende offerte aan

Doorslaand vocht binnenmuur

Condensatievocht

Condensatievocht ontstaat wanneer vochtige lucht binnenshuis afkoelt en waterdamp condenseert op koude oppervlakken zoals ramen en muren. Dit kan herkend worden aan waterdruppels op ramen en schimmelvorming op muren en plafonds.

Een mogelijke oplossing is het verbeteren van de ventilatie in de woning om de luchtvochtigheid te verminderen. Daarnaast kunnen isolatie en het gebruik van ontvochtigers helpen om condensatie te voorkomen.

Condensatievocht in huis

Lekkage

Lekkage in huis ontstaat wanneer water uit leidingen, daken of andere bronnen onbedoeld naar binnen dringt. Dit kan herkend worden aan vochtplekken op muren, plafonds en vloeren. Ook kan hierbij schimmelvorming ontstaan.

De oplossing ligt in het opsporen en repareren van de bron van de lekkage, zoals een kapotte leiding of een beschadigd dak. Daarnaast is het belangrijk om aangetaste gebieden goed te drogen en te ventileren om verdere schade en schimmelvorming te voorkomen.

Lekkage in huis

Bouwvocht

Bouwvocht ontstaat wanneer nieuwbouwmaterialen zoals beton en metselwerk nog vocht bevatten dat langzaam vrijkomt. Dit kan herkend worden aan vochtplekken en schimmelvorming op binnenmuren en plafonds in nieuwbouw of recent gerenoveerde woningen. 

Een mogelijke oplossing is het goed ventileren en verwarmen van de ruimtes om het vocht sneller te laten verdampen. Daarnaast kan het gebruik van ontvochtigers helpen om de luchtvochtigheid te verlagen en verdere problemen door bouwvocht te voorkomen. 

Tip: Bij Lavos kunt u voor een scherp tarief een bouwdroger huren wat aanzienlijk helpt bij het drogen van uw woning.

Bouwvocht meten

Lavos Reiniging: Specialist in vochtbestrijding!

Heeft u last van ernstige vochtproblematiek en wilt u dit probleem effectief verhelpen? Dan staan de specialisten van Lavos voor u klaar! U profiteert hierbij van de volgende voordelen:

Benieuwd naar de kosten? Neem contact op!

Bij Lavos Reiniging profiteert u van zeer scherpe prijzen voor uw vochtbestrijding. De exacte kosten zijn afhankelijk van de aanvraag en de wensen. Samen met u komen we tot een geschikt kostenplaatje.

Wilt u meer weten? Neem telefonisch contact op, of vul hieronder een vrijblijvende gratis offerte aanvraag in. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur een reactie.