Schimmel in slaapkamer definitief verwijderen

Last van schimmel in de slaapkamer? Lees hier alles over hoe u schimmel herkent, wat de oorzaken en gevolgen zijn en hoe u schimmels kunt verwijderen. Met onze hulp is een ongezonde slaapomgeving verleden tijd!

Offerte Schimmel slaapkamer verwijderen

Zwarte schimmels in de slaapkamer of kinderkamer?

Een mens slaapt gemiddeld 7 tot 8 uur per dag. Kinderen zelfs nog iets langer. Een goede nachtrust is essentieel om uitgerust wakker te worden en de dag actief te beginnen. Naast een goed bed en matras is hygiëne en comfort op uw slaapkamer erg belangrijk. Het is daarom extra vervelend wanneer er schimmelvorming in uw slaapkamer plaatsvindt. Zeker wanneer dit gepaard gaat met vieze geurtjes of grote zwarte schimmelplekken.

Helaas kunnen in elke (te) vochtige ruimte schimmels ontwikkelen. Bijvoorbeeld in de badkamer of kelder. De slaapkamer of kinderkamer vormen hierbij geen uitzondering. Op dagelijkse basis wordt ons team ingeschakeld voor het verwijderen van schimmelplekken in de slaapkamer. Maar hoe herkent u schimmel, wat zijn belangrijke oorzaken en mogelijke gevolgen? En nog belangrijker: hoe voorkomt u schimmel in de slaapkamer en hoe kunt u het laten verwijderen? Lees snel verder.

schimmel slaapkamer verwijderen

Oorzaken van schimmel in de slaapkamer

Schimmel in de slaapkamer manifesteert zich meestal op de muren, het plafond of in hoeken waar het plafond en de muur samenkomen. In sommige gevallen ontstaat er ook schimmel rond de ramen, bij de kozijnen en achter het behang. Ook het tapijt kan een broeinest van schimmels vormen. Wanneer u een airconditioner in de slaapkamer heeft, kan ook hier schimmel ontstaan.

De meest voorkomende kleur schimmel is zwart en deze schimmel is ook makkelijk te herkennen aan de harige uitstraling. Toch kan het ook zijn dat er witte schimmel zich nestelt in de slaapkamer. Deze soort schimmel is moeilijker te detecteren door vergelijkbare kleur met de muren. Deze kleur schimmel is minder schadelijk, maar gaat na verloop van tijd ook stinken. Voor beide kleuren, en andere kleuren, geldt dat u snel in actie moet komen.  

De slaapkamer is één van de vochtigste plekken in huis!

Schimmel in de slaapkamer roept bij veel mensen vraagtekens op. Wat veel mensen niet weten, is dat de slaapkamer (na de badkamer) één van de vochtigste plekken in huis is. En daar zijn we zelf de oorzaak van.

Door te transpireren en te ademen geven we ’s nachts namelijk heel wat vocht af aan de omgeving. Dit wordt ook wel woonvocht genoemd. Dit kan oplopen tot wel één of enkele liters per nacht. Zodoende wordt het risico vergroot wanneer meerdere mensen op één kamer slapen. Wanneer de slaapkamer vervolgens slecht of niet geventileerd wordt, ontstaat het ideale klimaat voor schimmels.

Lekkage kan een mogelijke oorzaak zijn

In sommige gevallen kunnen ook lekkages of problemen met de buitenmuren een rol spelen. Bij een slaapkamer op de begane grond kan grondvocht (of opstijgend vocht) ook de oorzaak zijn. Bij een slaapkamer op de zolder kan er ook sprake zijn van een sluimerende dak lekkage. Mogelijk ziet u in dat geval ook vochtvlekken.

Voorkom een ongezonde slaapomgeving!

Gevolgen van schimmels in de slaapkamer

Schimmel in de slaapkamer kan schadelijke effecten op uw gezondheid hebben en gevaarlijk zijn. Zo zijn benauwdheid, hoofdpijn luchtwegirritaties, jeuk hoestbuien en astmatische klachten veel genoemde symptomen van onze klanten. Het feit dat u relatief veel tijd op de slaapkamer doorbrengt vergroot deze risico’s. Hierbij is het met name de bekende zwarte schimmel, die voor problemen kan zorgen.

Daarnaast heeft schimmel een zeer onhygiënische uitstraling en kan het een muffe geur geven. Het is vanzelfsprekend dat dit absoluut niet wenselijk is. Bent u voornemens om uw woning te verkopen of te verhuren? Ook dan is het belangrijk om de schimmels aan te pakken. Schimmelvlekken kunnen getuigen van gebrekkig onderhoud en dit zal potentiële kopers of huurders afschrikken.

Wanneer schimmel ongehinderd kan woekeren, zal er op den duur ook schade aan uw huis kunnen ontstaan. Materialen als hout zijn in dat geval extra kwetsbaar.

schimmel achter behang verwijderen

Beschimmeling voorkomen en verwijderen

Ventileren, ventileren & nogmaals ventileren

Het voorkomen van schimmels is altijd beter dan het verwijderen van schimmels. Om schimmelvorming in de slaapkamer te voorkomen staat ventilatie op nummer 1. Zoveel mogelijk ramen en deuren open houden voorkomt woonvocht. Dit geldt voor tijdens het slapen, maar ook overdag als de kamer niet wordt gebruikt. Is er niet voldoende natuurlijke ventilatie beschikbaar? Dan is het verstandig om mechanische ventilatie te gebruiken. 

Net een wasje gedraaid? Droog de inhoud niet in de slaapkamer! 

Een slaapkamer is een populaire plek om net gewassen kleding in op te hangen aan een rekje. Wat veel mensen niet weten is dat natte kleding veel vocht met zich mee brengt. Dit vocht kan worden opgenomen door de muren en het plafond van de slaapkamer. Ook in andere woonruimtes, zoals de zolder of de woonkamer, is het beter om geen natte was op te hangen. 

Slaapkamer schimmel zelf verwijderen? 

Over het algemeen wordt het afgeraden om zelf schimmel te gaan verwijderen. Met een mondkapje op en wat handschoenen aan kunt u het veilig doen, maar de kans op terugkomst van de schimmel is groot. Het beste kunt u de schimmelverwijdering dus overlaten aan een professional. Wilt u het toch zelf doen? Dan zijn er een aantal Do It Yourself opties die u kunt gebruiken. Zo gebruiken mensen soda, chloor of bijvoorbeeld azijn met een stevige borstel. 

Let op! Verwijder de schimmel nooit droog. Als u dit wel doet kunt u juist de schimmelsporen verspreiden en kunnen de schimmelsporen zich nestelen op andere plekken. 

Schimmels verwijderen in de slaapkamer? Scherp uurtarief

Het verwijderen van schimmel is een uitdagende klus waarbij u wellicht wat hulp van een vakman kunt gebruiken. Waarschijnlijk heeft u gepoogd de eerste schimmels te bestrijden met schoonmaakspullen of huishoudartikelen, maar lukt het definitief verwijderen van de schimmel u nog niet. Schimmel komt vaak terug, en dat is omdat de oorzaak niet goed wordt aangepakt.

Schakel daarom de schimmelspecialisten van Lavos Reiniging BV in! Wij bestrijden schimmel op de meest efficiënte en doeltreffende wijze. Ons schimmel bestrijdingsbedrijf kijkt niet alleen naar de schimmel, maar ook naar achterliggende oorzaken. Wij geven u daarnaast tips en handvatten hoe u het in de toekomst kunt voorkomen. Wij hanteren een duidelijke aanpak, waardoor wij schimmels verwijderen voor langere periode. En dat voor een zeer scherp uurloon. Neem hier contact op >>.

Voor particulieren en bedrijven
Scherp uurtarief
Snel een offerte op maat
#1 Specialist in schimmelbestrijding

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen

  Hoog beoordeeld door onze klanten

  Lavos Reiniging BV
  4.8
  Gebaseerd op 79 beoordelingen
  powered by Google
  Jolijn NikkenJolijn Nikken
  10:08 09 Sep 22
  Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
  Dirk B.Dirk B.
  20:12 21 Aug 22
  Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
  Maarten van der MeijMaarten van der Meij
  10:53 02 Aug 22
  We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
  AlexAlex
  17:47 20 Jun 22
  Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
  Marloes van der LogtMarloes van der Logt
  15:05 10 May 22
  Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
  js_loader