Doorslaand vocht

doorslaand vocht

Doorslaand vocht in huis

Heeft u last van doorslaand vocht of andere vochtproblemen in uw woning? Dan wilt u daar natuurlijk snel vanaf. Bij Lavos Reiniging begrijpen wij hoe vervelend en schadelijk vocht kan zijn zijn. Wij bieden deskundige oplossingen om uw huis weer droog en gezond te maken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis vrijblijvende offerte aan. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur een reactie. 

Op deze pagina leest u de volgende onderwerpen:

Oorzaak doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat wanneer regenwater door de buitenmuren naar binnen dringt. Dit gebeurt vaak bij oude of beschadigde gevels waar de waterafstotende laag versleten is.

Een andere oorzaak is slechte bouwconstructie of onvoldoende onderhoud, waardoor scheuren en barsten ontstaan. Deze defecten laten water binnendringen en veroorzaken vochtproblemen binnenshuis.

Oorzaken doorslaand vocht
Scheuren in de muur kunnen doorslaand vocht veroorzaken

Hoe te herkennen?

Om de schade van doorslaand vocht te beperken, is het belangrijk dat dit euvel tijdig wordt opgespoord. Let dan ook op de volgende signalen:

  • Vochtplekken op muren
  • Schimmelvorming
  • Loslatend stucwerk
  • Koude en klamme muren
  • Muffe geur

(Mogelijke) gevolgen

Doorslaand vocht kan leiden tot structurele schade aan de muren en fundering van uw huis. Dit kan resulteren in scheuren, afbladderende verf, loslatend behang en schimmelvorming, wat de esthetiek en waarde van uw woning aantast. 

Daarnaast kan vocht binnenshuis zorgen voor een ongezond leefklimaat. Schimmelgroei, muffe geuren en verhoogde luchtvochtigheid kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals ademhalingsklachten en allergieën, zo schrijft het RIVM.

Doorslaand vocht muur
Schimmelgroei als gevolg van doorslaand vocht op de binnenmuur

Doorslaand vocht behandelen

Doorslaand vocht bestrijden is essentieel om structurele schade en gezondheidsproblemen te voorkomen. Er zijn verschillende methodes om dit probleem aan te pakken, zoals de volgende twee.

Impregneren van de muren

Bij impregneren wordt een speciale waterafstotende laag aangebracht op de buitenmuren. Dit zorgt ervoor dat vocht niet meer door de muren kan dringen, wat langdurige bescherming biedt tegen regen en andere weersinvloeden. Impregneren kan eenvoudig worden uitgevoerd door een professional en is een kosteneffectieve oplossing.

Inschakelen van een specialist

Voor een grondige en blijvende oplossing is het verstandig om een specialist in te schakelen. Een expert kan de oorzaak van het vochtprobleem nauwkeurig vaststellen, zoals scheuren in de muren of ontbrekende voegen, en de juiste behandeling uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat het probleem bij de bron wordt aangepakt en voorkomt toekomstige schade.

Specialist vochtbestrijding
Voor een effectieve oplossing van een vochtprobleem is een specialist raadzaam

Lavos Reiniging: Dé specialist in vochtbestrijding!

Om doorslaand vocht effectief te bestrijden, is vaak de hulp van een specialist noodzakelijk. Bij Lavos Reiniging zijn we gespecialiseerd in complexe vochtproblematiek en kunnen we u hierbij uitstekend van dienst zijn. Daarnaast profiteert u bij ons van diverse voordelen, zoals:

  • Drie generaties ervaring;
  • Scherpe tarieven;
  • Flexibel en meedenkend;
  • Ervaren en gediplomeerde vochtbestrijders;
  • Heldere afspraken en persoonlijke en korte communicatielijnen.

Kosten voor bestrijding

Bij Lavos Reiniging profiteert u van zeer scherpe prijzen voor vochtbestrijding. De exacte kosten hangen af van uw specifieke aanvraag en wensen. Samen stellen we een passend kostenplaatje op. Wilt u meer weten? Neem telefonisch contact op of vul de vrijblijvende gratis offerte aanvraag hieronder in. Op werkdagen ontvangt u doorgaans binnen 4 uur een reactie.