Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Heeft u vochtproblemen in de kelder? Een natte kelder kan leiden tot allerlei problemen, van schimmel tot structurele schade. Lavos Reiniging is gespecialiseerd in het effectief waterdicht maken van uw kelder. Met onze deskundige aanpak zorgen wij ervoor dat uw kelder weer een droge en veilige ruimte wordt. Binnen 4 uur een offerte op maat

Het belang van een waterdichte kelder

Een waterdichte kelder is essentieel voor de gezondheid van de woning en voor de gezondheid van de bewoners. Het dichtmaken en droogmaken van de kelder heeft verder de volgende voordelen: 

  • Gezond binnenklimaat: Minder vocht betekent minder kans op schimmels en een gezondere leefomgeving. Nare geuren, van bijvoorbeeld schimmel, verspreiden zich niet in de rest van de woning. 
  • Besparing op energiekosten: Een droge kelder draagt bij aan een betere isolatie van uw huis. Een natte kelder zorgt voor koude tocht, waardoor u meer zal moeten stoken voor een aangename temperatuur in huis. 
  • Waardevermeerdering van uw woning: Een droge en gezonde kelder verhoogt de waarde van uw woning.
  • Voorkomt ongedierte: Vocht heeft een aantrekkingskracht op ongedierte zoals pissebedden, spinnen en muizen. 

Kijk hier als u meer wilt weten over schimmels in de kelder.

Oorzaken kelderlekkages en vochtproblemen

Kelderlekkages kunnen een serieus probleem vormen voor huiseigenaren. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaken te begrijpen, zodat u effectief kunt ingrijpen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom kelders last hebben van vocht en lekkages: 

Grondwaterdruk

Dit is een van de voornaamste oorzaken van kelderlekkages. Wanneer het grondwaterpeil stijgt, neemt de druk op de keldermuren toe. Dit kan leiden tot vochtinfiltratie door scheuren en voegen in de muren.

Slechte afwatering

Onvoldoende of verkeerd geïnstalleerde afwateringssystemen rondom het huis kunnen ervoor zorgen dat water zich ophoopt tegen de fundering. Dit water zoekt uiteindelijk een weg naar binnen, vaak via de kelder.

Veroudering en slijtage

Na verloop van tijd kunnen kelder muren en -vloeren gaan slijten. Scheuren en gaten kunnen ontstaan, waardoor water makkelijker uw kelder binnenkomt.

vochtproblemen in huis
Vochtproblemen in de kelder

Condensatie

In sommige gevallen kan het probleem veroorzaakt worden door condensatie. Dit gebeurt wanneer vochtige lucht afkoelt tegen koudere keldermuren, wat resulteert in condensdruppels die voor nattigheid zorgen.

Slechte constructie

In sommige gevallen kan een kelderlekkage het gevolg zijn van fouten tijdens de bouw van de woning, zoals het gebruik van minder kwalitatieve materialen of onvoldoende afdichting.

Klimaatveranderingen

Extreme weersomstandigheden en plotselinge temperatuurschommelingen kunnen de structuur van uw huis beïnvloeden, wat kan leiden tot kelder problemen.

Stap voor stap naar een droge kelder

Heeft u een afspraak gemaakt met een van onze specialisten? Dan volgen wij in de meeste gevallen de onderstaande 6 stappen: 

1. Inspectie

Eerst identificeren wij de bron van het vochtprobleem in uw kelder. Op deze manier kunnen wij een gerichte aanpak formuleren.

2. Offerte opmaken

Aan de hand van de inspectie wordt een overzichtelijke en uitgebreide offerte opgemaakt.

3. Afspraak maken

Akkoord met de offerte? Dan maken we samen met u een afspraak om de kelder waterdicht te maken.

4. Waterdichting

Op de afgesproken datum komen wij langs met onze specialisten en onze geavanceerde technieken om de kelder waterdicht te maken.

5. Wijzigingen of aanvullingen

Eventuele wijzigingen of aanvullingen in het plan bespreken we met u voorafgaand aan de extra werkzaamheden.

6. Afwerking + Garantie

Na de behandeling zorgen voor een nette afwerking, zodat uw kelder weer als nieuw is. Ook krijgt u een garantie van 10 jaar lang.

Kosten waterdichting

Bij Lavos Reiniging bieden we transparante prijzen en een duidelijke werkwijze. Afhankelijk van de grootte van uw kelder en de ernst van het vochtprobleem, maken we een offerte op maat. We maken daarom graag een afspraak om bij u langs te komen voor een inspectie en om de prijs te bepalen. De deskundige medewerkers van Lavos Reiniging zorgen voor een snelle en effectieve behandeling met minimale overlast.

Onze werkwijze en methodes

Voor het dicht maken van uw kelder hanteren wij verschillende behandelmethoden. Elke kelder en haar probleem zijn uniek en hebben een op maat gemaakt plan nodig. Om dit te achterhalen, komen wij graag langs op locatie om het laagste deel van het huis te inspecteren. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om aanvullend onderzoek te doen. Aan de hand van onze inspectie maken we een plan voor u op en gaan we aan de slag met de werkzaamheden. De kelder kunnen wij zowel van binnen als vanuit buiten voor u waterdicht maken. 

Waterdicht maken vanuit de binnenkant 

Het waterdicht maken van uw kelder van binnenuit is een effectieve methode, vooral als de toegang tot de buitenkant beperkt is. Lavos Reiniging maakt gebruik van geavanceerde technieken zoals het injecteren van waterdichte harsen in scheuren en voegen. Deze methode is ideaal voor het aanpakken van specifieke lekkage punten en voorkomt verdere vochtinfiltratie.

Daarnaast kan een binnenafdichting met waterdichte coatings of membranen worden toegepast. Deze coatings vormen een barrière tegen vocht en zijn bestand tegen hoge hydrostatische druk, waardoor uw kelder droog en gezond blijft. Het is een duurzame oplossing die bescherming biedt tegen vocht, schimmel en aantasting van uw kelderruimte.

Waterdicht maken vanuit de buitenkant 

Het waterdicht maken van uw kelder vanaf de buitenkant is een uitgebreide aanpak, die vaak wordt aanbevolen om langdurige bescherming te bieden. Dit proces, uitgevoerd door de experts van Lavos Reiniging, begint met het uitgraven van de kelder fundering. Na het blootleggen van de buitenmuren wordt een waterdichte coating aangebracht. Deze coating voorkomt dat water door de muren dringt.

Ook kan er een drainagesysteem worden geïnstalleerd om water weg te leiden van de fundering, wat verdere bescherming biedt tegen vochtproblemen. Hoewel de kelderdrainage methode meer ingrijpend is, biedt het de meest effectieve bescherming tegen vocht en waterinfiltratie van buitenaf, wat resulteert in een permanent droge en veilige kelder.

Schimmel in kelder
Zwarte schimmel op de muren van de kelder

Waarom Lavos Reiniging? 

Onze werkgebieden

Onze experts voeren hun werkzaamheden uit door het hele land, maar vooral in Blaricum en omstreken. Zo zijn wij bijvoorbeeld actief in:

Momenteel bedienen wij vooral klanten in een straal van 40km rond Blaricum. Is uw bedrijf of woning elders gevestigd? Geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Ja! Vocht in de kelder is niet goed voor de gezondheid van de woning en voor de leefomgeving van de bewoner. Het kan leiden tot o.a. schimmelvorming, ongedierte, hogere stookkosten en een vieze geur in huis. 

De meest gebruikte methode voor vochtproblemen door grondwater is kelderbekuiping. Met deze methode worden de muren van de kelder waterdicht gecementeerd. 

Ja, dat kan! U kunt bij ons de Master DH752 47 liter huren om het droogproces van de muren, vloeren en plafonds te versnellen. Kijk hier voor meer informatie. 

Iedere dikte van de muur zou moeten voldoen, althans als de kelder goed waterdicht is gemaakt. Welke dikte geschikt is voor uw keldermuur is afhankelijk van diverse factoren. Onze specialisten helpen u graag verder!