Zonnepanelen schoonmaak

Zonnepanelen schoonmaken

U heeft zonnepanelen aangeschaft, een investering met zicht op besparingen in de toekomst. Tenminste, als u ook rekening houd met de reinigen van de panelen. Door het schoonhouden van de zonnepanelen haalt u een hoger rendement en vermijdt u defecten. Kijk snel verder en zie wat onze schoonmaakspecialisten voor u kunnen betekenen!

Waarom zonnepanelen laten reinigen?

Vieze zonnepanelen brengen u minder op doordat er minder zonlicht op wordt gevangen. Vogelpoep, bladeren, algen, mos, (Sahara) zand en ander vuil zorgen voor minder licht op de panelen waardoor er minder stroom wordt geproduceerd. Er wordt hiervan gezegd dat reinigen niet nodig is en dat een stevige regenbui voldoet. Helaas blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn. De zonnepanelen zijn een grote investering, zorg er dus ook goed voor!

Voordelen zonnepanelen schoonmaak

Hoe vaak moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

Ondanks dat regen helpt is het goed om regelmatig de zonnepanelen schoon te maken. Aangeraden (door bijvoorbeeld Milieu Centraal) wordt om de zonnepanelen minimaal 1 keer per jaar schoon te maken. Door dit te doen gaat het u dit extra rendement opleveren. Het beste kunt u de jaarlijkse reinigingsbeurt plannen aan het begin van de lente (februari, maart, april, mei). De zonnige maanden staan namelijk dan voor de deur en dat is de periode dat zonnepanelen het meest opleveren. Het is ook handig om de zonnepanelen 2 tot 3 keer per jaar te controleren op vuil. Tot slot is het ook handig om de panelen schoon te maken op een niet zonnige of regenachtige dag. Zon zorgt ervoor dat schoonmaakwater sneller opdroogt en mogelijk vlekken kan achterlaten.

Zonnepanelen laten schoonmaken

Zelf reinigen vs laten schoonmaken

U kunt ervoor kiezen om zelf de panelen te gaan reinigen. Dit wordt sterk afgeraden. Zonnepanelen goed schoonmaken is een moeilijke klus. Wij zien in de praktijk vaak schade op de zonnepanelen door niet goed schoonmaakwerk. Schade door te veel leunen op de panelen, door verkeerde schoonmaakmiddelen en door het gebruik van kraanwater (kraanwater bevat kalk).  Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat de voor- en nadelen zijn van zelf reinigen en van het laten schoonmaken door een professional. 

Zelf zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen laten schoonmaken door een professional

Uw zonnepanelen laten schoonmaken?

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.

Waarom Lavos Reiniging voor uw schoonmaak? 

Onze werkgebieden

Heeft u een huis of kantoor in Blaricum of omstreken? Dan zijn wij de bouw schoonmakers die u zoekt. Wij zijn gevestigd in Blaricum, maar voeren schoonmaak van panelen ook uit in bijvoorbeeld:

Benieuw naar de kosten? Neem contact op!

Lavos Reiniging profiteert u van zeer scherpe prijzen voor uw bouwschoonmaak. De exacte kosten zijn afhankelijk van de aanvraag en de wensen. Samen met u komen we samen tot een geschikt kostenplaatje. Wilt u meer weten? Neem telefonisch contact op, of vul hieronder een vrijblijvende gratis offerte aanvraag in. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur reactie.

Zonnepanelen reinigen