Schimmel in meterkast verwijderen

De meterkast is van nature erg vochtig. Dit verhoogt de kans op schimmels. Schimmels in de meterkast zijn om diverse redenen absoluut ongewenst en reden voor actie.

Offerte Schimmel meterkast verwijderen

Deze aspecten komen hier aan bod:

Schimmel in de meterkast? Een veelvoorkomend probleem

Heeft u last van een muffe vreemde geur in de meterkast, dan kan het zo zijn dat u last heeft van schimmels . Net als in de kruipruimte is de meterkast een erg vochtige omgeving en is het een plek waar u niet vaak komt. Dit zorgt er voor dat schimmels in de stoppenkast pas erg laat worden ontdekt. Schimmel in de meterkast komt vaak pas naar voren bij het opnemen van meterstanden of als de stoppen eruit liggen.

Hoe herken ik meterkast schimmel?

Naast de vreemde muffe geur die u kunt ontdekken in de meterkast, kunt u schimmel ook herkennen aan de vochtige plekken. Deze vochtige plekken kunt u tegen komen op onderkant van de muren, op het plafond of op de stoppenkast zelf. In een ver gevorderd stadium kunnen dit zelfs zwarte vlekken zijn. De meest voorkomende schimmel in de meterkast is namelijk zwarte schimmel. U kunt ook roze schimmel of groene schimmel tegenkomen, maar dit zijn minder voorkomende schimmels.

Schimmel in meterkast

Oorzaken meterkast schimmel

Schimmels in de meterkast kunnen diverse oorzaken hebben, waarbij teveel vocht de voornaamste oorzaak is. In veel gevallen ontstaan schimmels hier door meerdere factoren. Hieronder zijn diverse oorzaken opgesomd.

Optrekkend vocht

Een veelvoorkomende oorzaak van meterkast schimmel is de optrekkende vocht vanuit de kruipruimte of kelder. Het optrekkende vocht kan zich door de kieren in de vloer naar boven laten stijgen. Er zijn ook veel huizen die in de meterkast geen vloer hebben of een vloer hebben met gaten voor leidingen of kabels (die vaak ook niet goed afgedicht zijn). Hier loopt de meterkast direct over in de kruipruimte. Het vocht komt hier nog sneller naar boven. 

Vocht vanuit waterleiding

De waterleiding in de meterkast kan zorgen voor condens, ook wel vocht genoemd. Dit komt doordat het water in de waterleiding koud is en de temperatuur buiten de waterleiding vaak hoger ligt. Hier ontstaat waterdamp uit dat zich uit tot waterdruppeltjes die zich vormen op de leidingen of watermeter.

Watermeter lek

Het vocht en de waterdruppels op de waterleiding kunnen ook een lekkage als oorzaak hebben. Als dit het geval is dan zult u een waterbedrijf in moeten schakelen. In veel gevallen wordt er gedacht aan een lekkage, maar is het condensvorming. Om zeker te weten wat het probleem is, kunt u het beste met een droge doek de leiding droog maken. Er is sprake van een lek als de watermeter gelijk weer waterdruppels toont. Een lekkage van de watermeter kan een oorzaak zijn voor uiteindelijke schimmelvorming in de kast met stoppen.

Laat schimmels over aan een vakman!

Schimmel in meterkast? Kom snel in actie!

Heeft u last van schimmel in de meterkast? Dan is het van belang om snel in actie te komen. Uit meerder onderzoeken blijkt dat schimmels schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Zo horen wij regelmatig van klanten dat zij last kregen van bijvoorbeeld hoofdpijn en klachten aan de luchtwegen. Nu is de meterkast niet een plek waar u vaak zult komen, dus zal dit mogelijk mee vallen. 

Ondanks het meevallen gezondheidsklachten is het wel de moeite waard om de schimmels zo snel mogelijk op te lossen in de meterkast. Dit omdat schimmels snel kunnen groeien en zich kunnen verspreiden naar bijvoorbeeld de woonkamer of andere woonruimte. Dit kan uiteindelijk de fundering aantasten en ook voor een waardedaling zorgen van het huis.

Schimmels verwijderen uit meterkast

Verwijder de schimmels door de oorzaak aan te pakken! Dit is het allerbelangrijkste als u zelf schimmels gaat verwijderen. Doet u dit niet, dan bent u bezig met een tijdelijke oplossing en zullen schimmels in de toekomst terugkeren. Voor veel mensen is het lastig om te bepalen waar he probleem vandaan komt en om het probleem op te lossen. Daarom raden wij aan om uw schimmels te laten verwijderen door een schimmelverwijderingsbedrijf, zoals Lavos Reiniging BV. Wij pakken de schimmels bij de oorzaak aan en geven u tips om vochtproblemen te voorkomen

Schimmels verwijderen in de meterkast hoeft niet duur te zijn

Veilig en snel de schimmels bestrijden? Schakel de schimmelspecialisten van Lavos Reiniging BV in! Wij hebben een ruime kennis over schimmels en de gespecialiseerde apparatuur om de schimmels te verwijderen. Neem direct contact op voor advies of een scherpe offerte op maat.

Voor particulieren en bedrijven
Scherp uurtarief
Snel een offerte op maat
#1 Specialist in schimmelbestrijding

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen

  Hoog beoordeeld door onze klanten

  Lavos Reiniging BV
  4.8
  Gebaseerd op 75 beoordelingen
  powered by Google
  Jolijn NikkenJolijn Nikken
  10:08 09 Sep 22
  Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
  Dirk B.Dirk B.
  20:12 21 Aug 22
  Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
  Maarten van der MeijMaarten van der Meij
  10:53 02 Aug 22
  We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
  AlexAlex
  17:47 20 Jun 22
  Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
  Marloes van der LogtMarloes van der Logt
  15:05 10 May 22
  Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
  js_loader