Schimmel in meterkast verwijderen

Schimmel in de meterkast

Op deze pagina leest u de volgende onderwerpen: 

De meterkast is van nature erg vochtig. Dit verhoogt de kans op schimmels. Schimmels in de meterkast zijn om diverse redenen absoluut ongewenst en reden voor actie.

Schimmel in de meterkast? Een veelvoorkomend probleem

Heeft u last van een muffe vreemde geur in de meterkast, dan kan het zo zijn dat u last heeft van schimmels . Net als in de kruipruimte is de meterkast een erg vochtige omgeving en is het een plek waar u niet vaak komt. Dit zorgt er voor dat schimmels in de stoppenkast pas erg laat worden ontdekt. Schimmel in de meterkast komt vaak pas naar voren bij het opnemen van meterstanden of als de stoppen eruit liggen.

Hoe herken ik meterkast schimmel?

Naast de vreemde muffe geur die u kunt ontdekken in de meterkast, kunt u schimmel ook herkennen aan de vochtige plekken. Deze vochtige plekken kunt u tegen komen op onderkant van de muren, op het plafond of op de stoppenkast zelf. In een ver gevorderd stadium kunnen dit zelfs zwarte vlekken zijn. De meest voorkomende schimmel in de meterkast is namelijk zwarte schimmel. U kunt ook roze schimmel of groene schimmel tegenkomen, maar dit zijn minder voorkomende schimmels.

Schimmel in meterkast

Oorzaken meterkast schimmel

Schimmels in de meterkast kunnen diverse oorzaken hebben, waarbij teveel vocht de voornaamste oorzaak is. In veel gevallen ontstaan schimmels hier door meerdere factoren. Hieronder zijn diverse oorzaken opgesomd.

Optrekkend vocht

Een veelvoorkomende oorzaak van meterkast schimmel is de optrekkende vocht vanuit de kruipruimte of kelder. Het optrekkende vocht kan zich door de kieren in de vloer naar boven laten stijgen. Er zijn ook veel huizen die in de meterkast geen vloer hebben of een vloer hebben met gaten voor leidingen of kabels (die vaak ook niet goed afgedicht zijn). Hier loopt de meterkast direct over in de kruipruimte. Het vocht komt hier nog sneller naar boven.

Vocht vanuit waterleiding

De waterleiding in de meterkast kan zorgen voor condens, ook wel vocht genoemd. Dit komt doordat het water in de waterleiding koud is en de temperatuur buiten de waterleiding vaak hoger ligt. Hier ontstaat waterdamp uit dat zich uit tot waterdruppeltjes die zich vormen op de leidingen of watermeter.

Watermeter lek

Het vocht en de waterdruppels op de waterleiding kunnen ook een lekkage als oorzaak hebben. Als dit het geval is dan zult u een waterbedrijf in moeten schakelen. In veel gevallen wordt er gedacht aan een lekkage, maar is het condensvorming. Om zeker te weten wat het probleem is, kunt u het beste met een droge doek de leiding droog maken. Er is sprake van een lek als de watermeter gelijk weer waterdruppels toont. Een lekkage van de watermeter kan een oorzaak zijn voor uiteindelijke schimmelvorming in de kast met stoppen.

Schimmel in meterkast verwijderen?

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.

Schimmel in meterkast? Kom snel in actie!

Heeft u last van schimmel in de meterkast? Dan is het van belang om snel in actie te komen. Uit meerdere onderzoeken en betrouwbare bronnen blijkt dat schimmels mogelijk voor gezondheidsklachten kunnen zorgen. Ook horen wij regelmatig van klanten dat zij last kregen van bijvoorbeeld hoofdpijn en klachten aan de luchtwegen. Nu is de meterkast niet een plek waar u vaak zult komen, dus zal dit mogelijk mee vallen.

NB: Wij zijn geen expert op het gebied van gezondheid, dus wend u bij twijfels of klachten altijd tot uw (huis)arts. In onze blog: “Is schimmel in huis gevaarlijk voor uw gezondheid“hebben de belangrijkste bevindingen uit betrouwbare bronnen voor u samengevat. 

Ondanks het meevallen gezondheidsklachten is het wel de moeite waard om de schimmels zo snel mogelijk op te lossen in de meterkast. Dit omdat schimmels snel kunnen groeien en zich kunnen verspreiden naar bijvoorbeeld de woonkamer of andere woonruimte. Dit kan uiteindelijk de fundering aantasten en ook voor een waardedaling zorgen van het huis.

Schimmels verwijderen uit meterkast

Verwijder de schimmels door de oorzaak aan te pakken! Dit is het allerbelangrijkste als u zelf schimmels gaat verwijderen. Doet u dit niet, dan bent u bezig met een tijdelijke oplossing en zullen schimmels in de toekomst terugkeren. Voor veel mensen is het lastig om te bepalen waar he probleem vandaan komt en om het probleem op te lossen. Daarom raden wij aan om uw schimmels te laten verwijderen door een schimmelverwijderingsbedrijf, zoals Lavos Reiniging BV. Wij pakken de schimmels bij de oorzaak aan en geven u tips om vochtproblemen te voorkomen.

Schimmels verwijderen in de meterkast hoeft niet duur te zijn

Veilig en snel de schimmels bestrijden? Schakel de schimmelspecialisten van Lavos Reiniging BV in! Wij hebben een ruime kennis over schimmels en de gespecialiseerde apparatuur om de schimmels te verwijderen. Neem direct contact op voor advies of een scherpe offerte op maat.

Beste tips bij schimmel

Tip 1: Ventileer regelmatig tegen overtollig woonvocht binnenshuis

Tip 2: Wees waakzaam bij lekkages of andere vochtproblemen

Tip 3: Voorkom een (te) koud huis (< 15 ℃), schimmels houden van kou

Tip 4: Grijp tijdig in, schimmel verdwijnt helaas nooit vanzelf

Tip 5: Gezondheidsklachten? Vraag een medisch specialist om advies

Tip 6: Komt u er zelf niet uit? Schakel een specialist in

Blogs