Schimmel in keuken definitief verwijderen

Bij het bereiden van een maaltijd is hygiëne uiterst belangrijk. Schimmelvorming in de keuken kan daarbij een flinke sta-in-de-weg zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over het verwijderen van schimmel in de keuken. 

Offerte Schimmel keuken verwijderen

Schimmelgroei in de keuken?

Schimmelvorming kan in elke vochtige ruimte plaatsvinden. Zeker in de keuken, waar de omstandigheden vaak optimaal zijn voor schimmels om zich te vormen. Om maar enkele voorbeelden te noemen van plekken waar schimmel kan ontstaan: de groentelade, de koelkast, de fruitschaal, een keukenspons, het koffiezetapparaat, de vuilnisbak, de gootsteen of in de vaatwasser. Gelukkig zijn deze schimmels vaak eenvoudig zelf op te lossen. Een koffiezetapparaat is zo schoongemaakt en een beschimmeld stuk groente of fruit gaat simpelweg de kliko in.

Wanneer er schimmel op de muren, het aanrechtblad, het plafond of achter de keukenkastjes gaat zitten wordt verwijderen uitdagender en is wellicht hulp van een professional vereist. Zwarte schimmel is de meest voorkomende soort in de keuken. 

schimmel keuken verwijderen

Oorzaken van schimmel in de keuken

De primaire oorzaak van schimmel in de keuken is de aanwezigheid van teveel vocht in combinatie met warmte. Tijdens het koken ontstaat een flinke hoeveelheid condensatievocht. Andere vochtbronnen, zoals de waterkoker, de kraan, de oven en de vaatwasser dragen hier ook aan bij. Nu hoeft dit geen probleem te zijn, mits de keuken voldoende geventileerd wordt. Een lekkende leiding die niet tijdig wordt ontdekt of opgelost kan ook de oorzaak zijn. 

Koken in een schimmelvrije keuken?

Gevolgen van schimmels in de keuken

1. Gezondheidsklachten

Diverse onderzoeken geven aan dat schimmels tal van gezondheidsklachten teweeg kunnen brengen en bestaande klachten verergeren. Volgens deze onderzoeken tasten schimmels met name de luchtwegen aan, maar kunnen ze ook zorgen voor andere klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan andere mensen.

2. Beschadiging muur, plafond en keuken(kastjes)

Wanneer schimmels ongehinderd hun gang kunnen gaan, raken de muur, het plafond of de keukenkastjes verder beschadigd. Zo komt het regelmatig voor dat één of enkele keukenkastjes vervangen dienen te worden. Hout is namelijk extra gevoelig voor vocht en schimmels. In een enkel geval is zelfs een gehele keukenrenovatie aan te raden.

3. Onhygiënisch

Toch zien we in de praktijk dat men met name omwille van hygiëne de schimmel zo snel mogelijk wilt laten verwijderen. Schimmels zien er namelijk smerig uit en kunnen bovendien een behoorlijk muffe geur geven. Dat bevordert de eetlust niet!

schimmel keuken raam verwijderen zwart

Beschimmeling voorkomen en verwijderen

Beschimmeling in de keuken is nooit 100% te voorkomen. Uiteraard zijn er wel een aantal maatregelen die u kunt treffen om de kans op schimmels te verkleinen. Zorg voor een gedegen afzuigkap tijdens het koken. Wanneer uw keuken ook over een mechanische kamerventilatie beschikt, kunt u deze tijdens het koken aanzetten. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk om de keuken dagelijks schoon te maken. Kitranden kunnen helpen voorkomen dat er kruimels en vocht op moeilijk bereikbare plekken komt.

Waarschijnlijk heeft u gepoogd de eerste schimmels te bestrijden speciale schoonmaakproducten, azijn of soda, maar lukt het definitief verwijderen van de schimmel u nog niet. Schimmels in de keuken worden soms pas in een latere fase ontdekt, bijvoorbeeld omdat het zich achter keukenkastjes of koelkast begeeft. Bij schimmel die al enige tijd op de muur of plafond zit, dient doorgaans een specialist ingeschakeld te worden om het probleem definitief te verhelpen. Een beginnende schimmel zal immers alleen maar groeien als de oorzaak niet wordt opgelost.

Benieuwd wat een specialist voor u kan betekenen?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het definitief verwijderen van schimmels? Neem dan contact op. Wij bestrijden schimmel op de meest efficiënte en doeltreffende wijze. Ons schimmel bestrijdingsbedrijf kijkt niet alleen naar de schimmel, maar ook naar achterliggende oorzaken. Wij geven u daarnaast tips en handvatten hoe u het in de toekomst kunt voorkomen. Wij hanteren een duidelijke aanpak, waardoor wij schimmels verwijderen voor langere periode. En dat voor een zeer scherp uurloon. 

Voor particulieren en bedrijven
Scherp uurtarief
Snel een offerte op maat
#1 Specialist in schimmelbestrijding

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen

  Hoog beoordeeld door onze klanten

  Lavos Reiniging BV
  4.8
  Gebaseerd op 75 beoordelingen
  powered by Google
  Jolijn NikkenJolijn Nikken
  10:08 09 Sep 22
  Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
  Dirk B.Dirk B.
  20:12 21 Aug 22
  Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
  Maarten van der MeijMaarten van der Meij
  10:53 02 Aug 22
  We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
  AlexAlex
  17:47 20 Jun 22
  Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
  Marloes van der LogtMarloes van der Logt
  15:05 10 May 22
  Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
  js_loader