Woning drogen

bouwdroger

Belang van een droge woning

Heeft u kort geleden last gehad van een lekkage of heeft u vochtproblemen in huis? Kom dan zo snel mogelijk in actie en maak de woning droog en breng het vochtgehalte op peil. Wateroverlast en vochtproblemen kunnen mogelijk zorgen voor bijvoorbeeld schimmelvorming, roestvorming en aantasting van de constructies. De meeste waterschade en vochtproblemen komen voor in de kruipruimte en de kelder. 

Kruipruimte drogen

De kruipruimte is van nature erg vochtig. Ook lekkage komt hier regelmatig voor. Dit resulteert dan vaak in schimmelvorming en dat is absoluut ongewenst. Schimmels in de kruipruimte kunnen namelijk de fundering aantasten en zelfs doorslaan naar andere woonruimtes, zoals de kelder of woonkamer. In de toekomst kan dit voor u aardig in de kosten gaan lopen. Het is daarom van groot belang om eventuele waterschade of vochtproblemen op te lossen

Kijk hier als u meer wilt weten over schimmels in de kruipruimte. 

Wilt u de kruipruimte isoleren? Ook dan is het belangrijk om de kruipruimte eerst te drogen. Met behulp van bouwdrogers kan de algemene luchtvochtigheid naar beneden worden gehaald zodat condensatie verdwijnt en isolatie kan worden geplaatst. 

Kelder drogen

Net zoals de kruipruimte is de kelder vaak een vochtige plek in de woning. Veel huishoudens krijgen op den duur dan ook te maken met schimmelvorming. De hoge luchtvochtigheid en schimmelvorming kunnen voor schade zorgen aan de spullen in de kelder en aan de constructies. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan de houten trap. In het slechtste geval kan dit uiteindelijk zorgen voor waardevermindering van het huis en dure reparaties. 

Kijk hier als u meer wilt weten over schimmels in de kelder. 

Ook als u de kelder wilt isoleren is het belangrijk om de ruimte te drogen. Met behulp van een bouwdroger kunt u de mogelijk hoge luchtvochtigheid naar beneden halen en condensatie laten verdwijnen. Op deze manier kunt u de isolatie goed plaatsen. 

Zwarte schimmel in kelder

Woning drogen met een bouwdroger

Wat is een bouwdroger?

Een bouwdroger is een machine die de vocht uit een ruimte, zoals de kelder of kruipruimte, opneemt. Het water wordt opgevangen in de daarvoor bestemde waterbak. Met behulp van een bouwdroger, ook wel condensatiedroger genoemd, kunt u vocht uit vloeren, muren en plafonds onttrekken. De luchtontvochtiger werkt volgens het condensatie principe. De bouwdroger werkt in 4 stappen: 

Voordelen van een bouwdroger huren

Bouwdroger (Master DH752 47 liter) van Lavos Reiniging

De Master DH752 47 liter is een hoge capaciteit condensatiedroger met duurzame stalen ombouw. Deze bouwdroger is verder voorzien van een ingebouwde hygrostaat en heeft de mogelijkheid om constant te werken. Het waterreservoir heeft een automatische stop voor als de bak vol is, dit is te zien op de indicator. Hier kan ook een afvoerslang op aan worden gesloten voor langer gebruik. De hete gassen worden snel gekoeld met de automatische snel smelter. Tot slot is de kast voorzien van grote wielen en een ergonomische handgreep zodat hij gemakkelijk te vervoeren is. 

Bouwdrogers huren

Voor het huren van een bouwdroger hanteren wij een prijs van €85,- per week.  U kunt ervoor kiezen om de bouwdroger zelf af te halen, maar wij brengen en halen ook.

Voor brengen en halen betaalt u €90,- (eenmalig). Brengen en halen doen we in principe in een straal van 40 km rondom Blaricum. Is uw bedrijf of huis elders gevestigd? Geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

bouwdroger