Schimmel laten verwijderen?

schimmel_verwijderen_1

Wilt u schimmel laten verwijderen? Heeft u last van schimmel in uw bedrijfspand of woning? Dan bent u bij Lavos Reiniging aan het juiste adres! Wij bestrijden schimmel op een effectieve manier. Gemakkelijk en snel! Wilt u ook snel van de vieze schimmels af zonder al te veel gedoe? Geen last vieze zwarte schimmel in de badkamer? Schimmel bestrijdingsbedrijf en schoonmaakbedrijf Lavos is uw expert!

Schimmel verwijderen door gespecialiseerd bedrijf

Schimmels zijn ongezond en komen in huis of kantoor vooral op plafond en muren voor. Wellicht herkent u de zwarte schimmel in vochtige ruimtes, voornamelijk in de badkamer en/of douche. Als schimmel bestrijdingsbedrijf helpen wij u graag met het verwijderen van deze schimmel. Wij draaien onze hand er niet voor om! Wij bestrijden en verwijderen dagelijks schimmel in onder andere de regio Amsterdam, Amstelveen, Almere, Lelystad, Utrecht, Amersfoort, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Naarden, Blaricum, Huizen, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Rotterdam.

Een oplossing voor elke soort schimmel in huis

De badkamer is een erg vochtige ruimte, waardoor de kans op schimmel relatief groot is.
Schimmel in de kruipruimte ontdekt? Geen probleem, dit is één van onze expertises.

De kelder is een zeer vochtige ruimte. Dit kan komen door grondvocht of lekkages.

 
Schimmel op zolder mag u nooit negeren. U wilt immers dat uw dak in goede conditie blijft om reparaties te voorkomen.
Een mens brengt gemiddeld 8 uur per dag door in de slaapkamer. Schimmel op de slaapkamer is dus een no-go.

Schimmel op de muren, het aanrechtblad, het plafond of achter de keukenkastjes. Wij verwijderen het binnen no time.

Net als de kruipruimte is de meterkast een erg vochtige omgeving. Schimmelvorming is een veelvoorkomend probleem.
Net als in de slaapkamer brengt een mens veel tijd door in de woonkamer. Heeft u schimmel in de woonkamer? Kom nu in actie.

Schimmels bij kozijnen is een veelvoorkomend probleem. Wij verwijderen schimmels snel, en de schimmels komen niet meer terug.

Schimmel komt in 95% van de gevallen voor op de muur. Op het stucwerk, behang, de tegels, de geverfde muren of achter kasten.
Vreemde kleine zwarte of witte plekjes op het plafond? Dit kan schimmel zijn. Kom zo snel mogelijk in actie!
Schimmels kunnen houten constructies behoorlijk aantasten. Het kan tot houtrot leiden. Kom direct in actie!

Waarom schimmel laten bestrijden

Zoals hierboven benoemd zijn schimmels enorm ongezond en kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Daarnaast kunnen schimmels astma en andere luchtwegklachten verergeren. Door schimmels kunt u last krijgen van onder andere keelpijn, niezen en hoesten. Dit moet natuurlijk voorkomen worden! Ons schimmel bestrijdingsbedrijf maakt uw leefomgeving graag gezonder door het effectief verwijderen van schimmel.

Snel een scherpe offerte?

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.

Een schoner en gezonder huis

Schimmels kunnen bovendien muren, plafonds, tapijt en hout aantasten en snel verspreiden. Schimmel verwijderen in huis kan best een gedoe zijn, maar u moet er wel iets mee. Nattigheid en schimmel in huis is niet alleen vies, maar ook ongezond voor uzelf, uw kinderen of huisgenoten. Gelukkig is de oorzaak van schimmel snel te achterhalen. Te veel gebouwen en woningen bevatten veel te veel vocht. Als er schimmel op muren of plafond zit, is het probleem allang gaande. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede en permanente oplossingen om dit aan te pakken. 

Schimmel herkennen

Schimmel is redelijk makkelijk te herkennen. Zo herkent u schimmel aan de vaak zwarte vlekken, opgebolde sponsachtige vorm, muffe lucht of zelfs stank en de vieze kleur ervan. Er zijn veel soorten schimmels en de ene is hardnekkiger en vervelender dan de andere.

De meeste soorten schimmels in huis

 1. Als beschimmeling op vochtige muren en plafonds, bijvoorbeeld in badkamers en kelders. Een veel voorkomende en herkenbare schimmel is zwarte schimmel.
 2. In textiel dat vochtig is of is geweest (bijvoorbeeld tentdoek), men zegt dan dat “het weer er in zit”.
 3. In koelkasten, ook in de vorm van slijmzwammen die eruitzien als een slijmerige afzetting
Schimmel verwijderen

De oorzaak verhelpen

Die eerste plek, vaak op muren en plafonds in badkamers en kelders, is het meest hardnekkig en vervelend. Hiervoor ziet u de meeste oplossingen hieronder. U ziet zowel hoe u deze het makkelijkste kunt verwijderen als hoe het in de toekomst te voorkomen is.

Geur

Schimmels zijn dikwijls ook waarneembaar door de geur; alhoewel schimmelgeur niet eenduidig is, wordt deze meestal omschreven als muf, stoffig, of grondlucht; sommige schimmels of zwammen hebben een aardappel geur.

Badkamer

De meeste schimmel zit vaak in de badkamer omdat daar de luchtvochtigheid het hoogste is en er soms voldoende ingrediënten zijn voor schimmels om tot bloei te komen. Te weinig ventilatie is dan meestal de oorzaak, vooral in de winter als men niet te koud wil douchen of badderen. Daarnaast staat men langer onder de douche in koude, natte periodes van het jaar. De zwarte schimmel is een vaak geziene gast in de badkamer.

Aantal vochtdeeltjes in de lucht

Dat is nu juist het moment dat de badkamer zijn overtollige vocht ook moeilijker kwijt kan aan de buitenlucht. De communicerende vaten van lucht binnen en lucht buiten zorgt er dan namelijk voor dat de buitenlucht ‘al voldoende vochtdeeltjes in de lucht’ heeft.

Vocht wegnemen

Schimmel ontstaat door te veel vocht in huis. Het vocht verwijdert u door de lucht te verwarmen, dagelijks te ventileren, ontvochtigers te plaatsen waarna afdoen van de schimmel plus dampdoorlatende verf, zoals een kalkverf op de muren waar de schimmelplekken waren weer wegneemt. Gewoon over de schimmel heen behangen is niet goed omdat u het dan opsluit.

Schimmel laten verwijderen

Schimmel buiten

 • Het is erg nat seizoen, deze is helaas niet te beïnvloeden
 • Geveloppervlakte ten opzichte van het vloeroppervlakte is erg hoog (dus relatief veel natte oppervlakte om de woning heen), deze is helaas niet te beïnvloeden
 • Onderburen verbouwen dus zullen niet veel verwarmen, deze is helaas ook niet te beïnvloeden

Wat wel voor buiten te beïnvloeden is:

 • Aan VVE vragen wanneer dat enkel glas vervangen bij de 2 kunststof kozijnen (nu nog hout) wordt door dubbel glas
 • Aan VVE vragen of dak nagelopen/ hersteld is rondom de schoorsteen/ dakrand
 • Aan VVE vragen of de gevel geïmpregneerd kan worden (dit gaat dus verder dan voegen of keimen)

Schimmel binnen

Wat kunt u zelf binnen tegen schimmel doen? Het vocht verwijdert u aan de binnenzijde door de lucht te verwarmen, dagelijks te ventileren en eventueel betere ontvochtigers te plaatsen. Daarnaast het gebruikelijke waarvan u wel weet dat dit goed is, maar wellicht niet consequent wordt gedaan:

 • Beter (dus meer) te verwarmen
 • Geen natte was in de winter in huis drogen en na het douchen de muren en vloer droog deppen
 • Beter ventileren (dagelijks)

Geduld is een schone zaak

Een vochtprobleem/schimmel is helaas niet zomaar weg. Dit bovenstaande zult u een behoorlijke periode moeten doen voordat de vochtbalans echt veel gewijzigd is. Het is wel belangrijk om dit nu direct te doen en geen tijd te verspillen.

Waarom een schimmel bestrijdingsbedrijf inschakelen?

Het verwijderen van schimmel kan een lastige klus zijn. Waarschijnlijk heeft u de eerste schimmels al bestreden met schoonmaakspullen, maar lukt het definitief verwijderen van de schimmel u nog niet. Schakel daarom Lavos Reiniging in! Ons schimmel bestrijdingsbedrijf kijkt niet alleen naar de schimmel, maar ook waar het probleem vandaan komt. Wij geven u daarnaast tips hoe u het voortaan kunt voorkomen. Wij hanteren een duidelijke aanpak, waardoor wij schimmels verwijderen voor langere periode.

Waarom een schimmel bestrijdingsbedrijf

Kosten schimmels verwijdering

Wanneer u schimmels door een professional wilt laten verwijderen, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten die daarbij komen kijken. De kosten voor schimmelbestrijding zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de ruimte, de ondergrond, het stadium en het soort schimmel. De beste manier om de kosten te bepalen is een vrijblijvende offerteaanvraag indienen met enkele foto’s bijgevoegd. Zo kunnen we een goede inschatting van het kostenplaatje voor u schetsen. Om zeker te zijn van de beste prijs:

Wij bestrijden alle soorten schimmels

Schimmels binnen en buiten huis kunnen diverse kleuren geel hebben zoals felgeel, donkergeel en goudkleurig geel.

Zwart is de meest voorkomende kleur schimmel. De schimmel is makkelijk te herkennen aan de zwarte vlekken. 

Duizenden schimmels hebben een groene kleur. Zo ziet u groene schimmel vaak op hout, papier, behang en ander organisch materiaal.

Witte schimmel wordt door de pluizige uitstraling vergeleken met meeldauw. Deze kleur schimmel is moeilijk waar te nemen.

Roze schimmel wordt vaak omschreven als oranje of rood. Deze pluizige en slijmerige schimmel wordt feitelijk gezien als bacterie.