Schimmel laten verwijderen?

Wilt u schimmel laten verwijderen? Heeft u last van schimmel in uw bedrijfspand of woning? Dan bent u bij Lavos Reiniging aan het juiste adres! Wij bestrijden schimmel op een effectieve manier. Gemakkelijk en snel! Wilt u ook snel van de vieze schimmels af zonder al te veel gedoe? Geen last vieze zwarte schimmel in de badkamer? Schimmel bestrijdingsbedrijf en schoonmaakbedrijf Lavos is uw expert!

 Dé specialist van NL in schimmels
Scherpste uurtarief

Hoog beoordeeld 4,8 / 5 ★★★★★

Binnen enkele uren gratis offerte op maat 

Offerte aanvragenBel 035-2031032 (overdag)

Schimmel verwijderen door gespecialiseerd bedrijf

Schimmels zijn ongezond en komen in huis of kantoor vooral op plafond en muren voor. Wellicht herkent u de zwarte schimmel in vochtige ruimtes, voornamelijk in de badkamer en/of douche. Als schimmel bestrijdingsbedrijf helpen wij u graag met het verwijderen van deze schimmel. Wij draaien onze hand er niet voor om! Wij bestrijden en verwijderen dagelijks schimmel in onder andere de regio Amsterdam, Amstelveen, Almere, Lelystad, Utrecht, Amersfoort, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Naarden, Blaricum, Huizen, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Rotterdam.

Een oplossing voor elke soort schimmel in huis!

Schimmel badkamer laten verwijderen

Badkamer >>

De badkamer is een erg vochtige ruimte, waardoor de kans op schimmel relatief groot is.

Schimmel kruipruimte laten verwijderen

Kruipruimte >>

Schimmel in de kruipruimte ontdekt? Geen probleem, dit is één van onze expertises.

Schimmel kelder laten verwijderen

Kelder >>

Net als de badkamer is de kelder een vochtige ruimte. Dit kan komen door grondvocht of lekkages.

Schimmel zolder laten verwijderen

Zolder >>

Schimmel op zolder mag u nooit negeren. U wilt immers dat uw dak in goede conditie blijft om reparaties te voorkomen.

Schimmel slaapkamer laten verwijderen

Slaapkamer >>

Een mens brengt gemiddeld 8 uur per dag door in de slaapkamer. Schimmel op de slaapkamer is dus een no-go.

Schimmel keuken laten verwijderen

Keuken >>

Last van schimmel op de muren, het aanrechtblad, het plafond of achter de keukenkastjes. Wij verwijderen het binnen no time.

Schimmel meterkast laten verwijderen

Meterkast >>

Net als de kruipruimte is de meterkast een erg vochtige omgeving. Schimmelvorming is een veelvoorkomend probleem.

Schimmel woonkamer laten verwijderen

Woonkamer >>

Net als in de slaapkamer brengt een mens veel tijd door in de woonkamer. Heeft u schimmel in de woonkamer? Kom nu in actie.

Schimmel kozijn laten verwijderen

Kozijnen >>

Schimels bij kozijnen is een veelvoorkomend probleem. Met onze apparatuur verwijderen wij schimmels snel, en komen de schimmels niet meer terug.

Schimmel muur laten verwijderen

Muur >>

Schimmel komt in 95% van de gevallen voor op de muur. Op het stucwerk, behang, de tegels, de geverfde muren of achter kasten.

Schimmel plafond laten verwijderen

Plafond >>

Vreemde kleine zwarte of witte plekjes op het plafond? Dit kan schimmel zijn. Kom zo snel mogelijk in actie!

Schimmel hout laten verwijderen

Hout >>

Schimmels kunnen houten constructies behoorlijk aantasten. Het kan tot houtrot leiden. Kom direct in actie!

Waarom schimmel laten bestrijden

Zoals hierboven benoemd zijn schimmels enorm ongezond en kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Daarnaast kunnen schimmels astma en andere luchtwegklachten verergeren. Door schimmels kunt u last krijgen van onder andere keelpijn, niezen en hoesten. Dit moet natuurlijk voorkomen worden! Ons schimmel bestrijdingsbedrijf maakt uw leefomgeving graag gezonder door het effectief verwijderen van schimmel.

Een schoner en gezonder huis

Schimmels kunnen bovendien muren, plafonds, tapijt en hout aantasten en snel verspreiden. Schimmel verwijderen in huis kan best een gedoe zijn, maar u moet er wel iets mee. Nattigheid en schimmel in huis is niet alleen vies, maar ook ongezond voor uzelf, uw kinderen of huisgenoten. Gelukkig is de oorzaak van schimmel snel te achterhalen. Te veel gebouwen en woningen bevatten veel te veel vocht. Als er schimmel op muren of plafond zit, is het probleem allang gaande. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede en permanente oplossingen om dit aan te pakken. 

Schimmel laten verwijderen

Schimmel herkennen

Schimmel is redelijk makkelijk te herkennen. Zo herkent u schimmel aan de vaak zwarte vlekken, opgebolde sponsachtige vorm, muffe lucht of zelfs stank en de vieze kleur ervan. Er zijn veel soorten schimmels en de ene is hardnekkiger en vervelender dan de andere.

schimmel op plafond en muur

Deze meeste soorten schimmels in huis:

 1. Als beschimmeling op vochtige muren en plafonds, bijvoorbeeld in badkamers en kelders. Een veel voorkomende en herkenbare schimmel is zwarte schimmel.
 2. In textiel dat vochtig is of is geweest (bijvoorbeeld tentdoek), men zegt dan dat “het weer er in zit”.
 3. In koelkasten, ook in de vorm van slijmzwammen die eruitzien als een slijmerige afzetting

 

De oorzaak verhelpen

Die eerste plek, vaak op muren en plafonds in badkamers en kelders, is het meest hardnekkig en vervelend. Hiervoor ziet u de meeste oplossingen hieronder. U ziet zowel hoe u deze het makkelijkste kunt verwijderen als hoe het in de toekomst te voorkomen is.

Geur

Schimmels zijn dikwijls ook waarneembaar door de geur; alhoewel schimmelgeur niet eenduidig is, wordt deze meestal omschreven als muf, stoffig, of grondlucht; sommige schimmels of zwammen hebben een aardappel geur.

Badkamer

De meeste schimmel zit vaak in de badkamer omdat daar de luchtvochtigheid het hoogste is en er soms voldoende ingrediënten zijn voor schimmels om tot bloei te komen. Te weinig ventilatie is dan meestal de oorzaak, vooral in de winter als men niet te koud wil douchen of badderen. Daarnaast staat men langer onder de douche in koude, natte periodes van het jaar. De zwarte schimmel is een vaak geziene gast in de badkamer.

Aantal vochtdeeltjes in de lucht

Dat is nu juist het moment dat de badkamer zijn overtollige vocht ook moeilijker kwijt kan aan de buitenlucht. De communicerende vaten van lucht binnen en lucht buiten zorgt er dan namelijk voor dat de buitenlucht ‘al voldoende vochtdeeltjes in de lucht’ heeft.

Vocht wegnemen

Schimmel ontstaat door te veel vocht in huis. Het vocht verwijdert u door de lucht te verwarmen, dagelijks te ventileren, ontvochtigers te plaatsen waarna afdoen van de schimmel plus dampdoorlatende verf, zoals een kalkverf op de muren waar de schimmelplekken waren weer wegneemt. Gewoon over de schimmel heen behangen is niet goed omdat u het dan opsluit.

Schimmel buiten:

 • Het is erg nat seizoen, deze is helaas niet te beïnvloeden
 • Geveloppervlakte ten opzichte van het vloeroppervlakte is erg hoog (dus relatief veel natte oppervlakte om de woning heen), deze is helaas niet te beïnvloeden
 • Onderburen verbouwen dus zullen niet veel verwarmen, deze is helaas ook niet te beïnvloeden

Wat wel voor buiten te beïnvloeden is:

 • Aan VVE vragen wanneer dat enkel glas vervangen bij de 2 kunststof kozijnen (nu nog hout) wordt door dubbel glas
 • Aan VVE vragen of dak nagelopen/ hersteld is rondom de schoorsteen/ dakrand
 • Aan VVE vragen of de gevel geïmpregneerd kan worden (dit gaat dus verder dan voegen of keimen)

Schimmel binnen:

Wat kunt u zelf binnen tegen schimmel doen? Het vocht verwijdert u aan de binnenzijde door de lucht te verwarmen, dagelijks te ventileren en eventueel betere ontvochtigers te plaatsen. Daarnaast het gebruikelijke waarvan u wel weet dat dit goed is, maar wellicht niet consequent wordt gedaan:

 • Beter (dus meer) te verwarmen
 • Geen natte was in de winter in huis drogen en na het douchen de muren en vloer droog deppen
 • Beter ventileren (dagelijks)

Geduld is een schone zaak

Een vochtprobleem/schimmel is helaas niet zomaar weg. Dit bovenstaande zult u een behoorlijke periode moeten doen voordat de vochtbalans echt veel gewijzigd is. Het is wel belangrijk om dit nu direct te doen en geen tijd te verspillen.

Waarom een schimmel bestrijdingsbedrijf inschakelen?

Het verwijderen van schimmel kan een lastige klus zijn. Waarschijnlijk heeft u de eerste schimmels al bestreden met schoonmaakspullen, maar lukt het definitief verwijderen van de schimmel u nog niet. Schakel daarom Lavos Reiniging in! Ons schimmel bestrijdingsbedrijf kijkt niet alleen naar de schimmel, maar ook waar het probleem vandaan komt. Wij geven u daarnaast tips hoe u het voortaan kunt voorkomen. Wij hanteren een duidelijke aanpak, waardoor wij schimmels verwijderen voor langere periode.

Kosten schimmels verwijdering

Wanneer u schimmels door een professional wilt laten verwijderen, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten die daarbij komen kijken. De kosten voor schimmelbestrijding zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de ruimte, de ondergrond, het stadium en het soort schimmel. De beste manier om de kosten te bepalen is een vrijblijvende offerteaanvraag indienen met enkele foto’s bijgevoegd. Zo kunnen we een goede inschatting van het kostenplaatje voor u schetsen. Om zeker te zijn van de beste prijs:

Hanteren wij een scherp uurtarief;
Gaan wij zeer efficiënt te werk; 
Geven wij vooraf een transparante prijsopgave.

Bovendien profiteert u van garantie op de verrichte werkzaamheden.

 

Wij bestrijden alle soorten schimmels!

gele schimmel

Gele schimmel >>

Schimmels binnen en buiten huis kunnen diverse kleuren geel hebben zoals felgeel, donkergeel en goudkleurig geel.

gele schimmel

Zwarte schimmel >>

Zwart is de meest voorkomende kleur schimmel. De schimmel is makkelijk te herkennen aan de zwarte vlekken. 

groene schimmel

Groene schimmel >>

Duizenden schimmels hebben een groene kleur. Zo ziet u groene schimmel vaak op hout, papier, behang en ander organisch materiaal.

Witte schimmel

Witte schimmel >>

Witte schimmel wordt door de pluizige uitstraling vergeleken met meeldauw. Deze kleur schimmel is moeilijk waar te nemen.

roze schimmel

Roze schimmel >>

Roze schimmel wordt vaak omschreven als oranje of rood. Deze pluizige en slijmerige schimmel wordt feitelijk gezien als bacterie.  

Hoog beoordeeld door onze klanten

Lavos Reiniging BV
4.8
Gebaseerd op 75 beoordelingen
powered by Google
Jolijn NikkenJolijn Nikken
10:08 09 Sep 22
Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
Dirk B.Dirk B.
20:12 21 Aug 22
Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
Maarten van der MeijMaarten van der Meij
10:53 02 Aug 22
We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
AlexAlex
17:47 20 Jun 22
Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
Marloes van der LogtMarloes van der Logt
15:05 10 May 22
Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
js_loader