Schimmel laten verwijderen?

schimmel_verwijderen_1

Heeft u last van schimmel in uw bedrijfspand of woning? Dan bent u bij Lavos Reiniging aan het juiste adres! Wij als schimmel bestrijdingbedrijf verwijderen professioneel schimmel op een effectieve manier. Gemakkelijk en snel! Meer weten? Lees dan snel verder, neem contact op of vraag een gratis offerte op. 

Schimmels laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf 

Schimmels zijn ongezond en komen in huis of kantoor vooral op plafond en muren voor. Wellicht herkent u de zwarte schimmel in vochtige ruimtes, voornamelijk in de badkamer en/of douche. Als u schimmel ontdekt is het van groot belang om zo snel mogelijk in actie te komen. Schimmel kan schadelijk zijn voor de woning en voor uw gezondheid. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het is om de schimmel te bestrijden. Als schimmel bestrijdingbedrijf helpen wij u graag met het bestrijden van deze schimmel. Wij voeren schimmelbestrijding uit voor elke soort schimmel in huis zodat u weer van een schoner en gezonder huis kan genieten. 

Een oplossing voor elk soort schimmel in huis

De badkamer is een erg vochtige ruimte, waardoor de kans op schimmel relatief groot is.
Schimmel in de kruipruimte ontdekt? Geen probleem, dit is één van onze expertises.

De kelder is een zeer vochtige ruimte. Dit kan komen door grondvocht of lekkages.

 
Schimmel op zolder mag u nooit negeren. U wilt immers dat uw dak in goede conditie blijft om reparaties te voorkomen.
Een mens brengt gemiddeld 8 uur per dag door in de slaapkamer. Schimmel op de slaapkamer is dus een no-go.

Schimmel op de muren, het aanrechtblad, het plafond of achter de keukenkastjes. Wij verwijderen het binnen no time.

Net als de kruipruimte is de meterkast een erg vochtige omgeving. Schimmelvorming is een veelvoorkomend probleem.
Net als in de slaapkamer brengt een mens veel tijd door in de woonkamer. Heeft u schimmel in de woonkamer? Kom nu in actie.

Schimmels bij kozijnen is een veelvoorkomend probleem. Wij verwijderen schimmels snel, en de schimmels komen niet meer terug.

Schimmel komt in 95% van de gevallen voor op de muur. Op het stucwerk, behang, de tegels, de geverfde muren of achter kasten.
Vreemde kleine zwarte of witte plekjes op het plafond? Dit kan schimmel zijn. Kom zo snel mogelijk in actie!
Schimmels kunnen houten constructies behoorlijk aantasten. Het kan tot houtrot leiden. Kom direct in actie!

Schimmels herkennen 

Schimmel is redelijk makkelijk te herkennen. Zo herkent u schimmel aan de vaak zwarte vlekken, opgebolde sponsachtige vorm, muffe lucht of zelfs stank en de vieze kleur ervan. Er zijn veel soorten schimmels en de ene is hardnekkiger en vervelender dan de andere. 

De meeste soorten schimmels in huis

 • Als beschimmeling op vochtige muren en plafonds, bijvoorbeeld in badkamers en kelders. Een veel voorkomende en herkenbare schimmel is zwarte schimmel.
 • In textiel dat vochtig is of is geweest (bijvoorbeeld tentdoek), men zegt dan dat “het weer er in zit”.
 • In koelkasten, ook in de vorm van slijmzwammen die eruitzien als een slijmerige afzetting.

Wij bestrijden alle soorten schimmels

Schimmels binnen en buiten huis kunnen diverse kleuren geel hebben zoals felgeel, donkergeel en goudkleurig geel.

Zwart is de meest voorkomende kleur schimmel. De schimmel is makkelijk te herkennen aan de zwarte vlekken. 

Duizenden schimmels hebben een groene kleur. Zo ziet u groene schimmel vaak op hout, papier, behang en ander organisch materiaal.

Witte schimmel wordt door de pluizige uitstraling vergeleken met meeldauw. Deze kleur schimmel is moeilijk waar te nemen.

Roze schimmel wordt vaak omschreven als oranje of rood. Deze pluizige en slijmerige schimmel wordt feitelijk gezien als bacterie.

Oranje schimmel is geen zeldzaam fenomeen in huis. Het is te herkennen aan de sponsachtige en slijmerige structuur.

Oorzaken schimmels 

De grootste oorzaak van schimmel is vocht. Zonder vocht kunnen schimmels zich niet ontwikkelen en overleven. Dit in combinatie met slechte ventilatie zorgt voor schimmelsporen op de muur, het plafond of op de vloer. Vochtproblemen in de woning of in het bedrijfspand ontstaan doorgaans door (een combinatie van): 

Het woongedrag 

Wonen en leven leidt tot de productie van vocht, ook wel woonvocht genoemd, wat natuurlijk niet te voorkomen is. Zo bevat onze adem bijvoorbeeld vocht. Verder ontstaat overtollig vocht in huis bijvoorbeeld door de volgende aspecten: 
 • De tijd die u neemt met douchen: Hoe langer u doucht, hoe meer vocht er vrij komt. 
 • Natuurlijke ventilatie is onvoldoende: Deuren en ruimen worden niet voldoende opengezet. 
 • Woning wordt niet goed onderhouden: Lekkages en andere vochtproblemen worden niet opgepakt. 
 • Verwarming staat te laag: Volgens experts houdt schimmel van een temperatuur van 16 graden of lager.  
 • Was laten drogen in woonruimte: Natte was zorgt voor meer vocht en dit kan zich op de muren gaan nestelen. 

Het is niet haalbaar om geen woonvocht meer te produceren. Wel kunt u ervoor zorgen dat het overschot aan vocht kan worden afgevoerd middels voldoende ventilatie. Ook kunt u met de bovenstaande zaken rekening houden en dus misschien iets minder lang douchen en de was buiten ophangen. 

De staat van de woning of het pand 

Naast woongedrag kan ook de woning zelf voor vochtproblemen en dus schimmels zorgen. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken: 
 • Onvoldoende natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie
 • Aanwezigheid van lekkages
 • Aanwezigheid van bouwtechnische fouten of problemen
 • Het bouwjaar, de staat en de geografische ligging van uw woning
 • Geschiedenis met schimmel problematiek.  

Schimmel laten bestrijden?

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.

Gevolgen van schimmels

Waarom schimmels laten bestrijden? Naast de geur en het uiterlijk hebben schimmels ook negatieve gevolgen voor u en uw woning. Het is dus van groot belang om zo snel mogelijk in actie te komen. 

Gevolgen voor uw woning 

Schimmelsporen kunnen de conditie van een woning aanzienlijk verslechteren. Reeds aangetaste materialen zullen na verloop van tijd vervangen of opnieuw geverfd moeten worden. Schimmels die ongehinderd hun gang kunnen gaan, zullen op den duur uitbreiden en voor nog meer schade zorgen. Zo kan het constructies aantasten en kan het voor een flinke waardedaling zorgen als gevolg. 

Gevolgen voor uw gezondheid

Schimmels brengen niet alleen schade toe aan uw woning, maar hebben ook nog eens nadelige effecten voor uw gezondheid. Ze kunnen gezondheidsklachten veroorzaken en luchtwegklachten verergeren. Zo kunt u last krijgen van onder andere keelpijn, niezen en hoesten. Het is dus belangrijk om de schimmel zo snel mogelijk uit uw woning te verwijderen. Om dan nog maar niet te praten over de mogelijke stank en de onhygiënische aanblik. Ons schimmel bestrijdingsbedrijf maakt uw leefomgeving graag gezonder door het effectief verwijderen van schimmel.

Zelf verwijderen vs laten verwijderen

Een beetje schimmel op de muur of schimmelsporen tussen de voegen in de badkamer kunt u vaak eenvoudig zelf reinigen. Vaak is een gebrek aan ventilatie hier de oorzaak van. Let op! Een likje verf is vaak niet genoeg! Ziet u schimmel op meerdere plekken in huis of komt de schimmel steeds weer terug? Dan is het verstandig om een schimmeldeskundige in te schakelen. De schimmels duiden dan vaak op een groter probleem. Een professionele schimmelverwijderaar reinigt niet alleen de schimmel, maar achterhaalt ook de oorzaak. 

Meer info over de effecten van schimmels op uw gezondheid? Kijk dan op de website van GGD Leefomgeving of RIVM

Schimmel verwijderen

Lavos Reiniging: Uw professionele schimmelverwijderaar!

Het verwijderen van schimmel kan een lastige klus zijn. Waarschijnlijk heeft u de eerste schimmels al bestreden met schoonmaakspullen, maar lukt het definitief verwijderen van de schimmel u nog niet. Schakel daarom Lavos Reiniging in! Ons schimmel bestrijdingsbedrijf kijkt niet alleen naar de schimmel, maar ook waar het probleem vandaan komt. Wij geven u daarnaast tips hoe u het voortaan kunt voorkomen. Wij hanteren een duidelijke aanpak, waardoor wij schimmels verwijderen voor langere periode.

Onze werkgebieden

Wij zijn gevestigd in Blaricum, maar voeren schimmelwerkzaamheden uit in het hele land. Zo bestrijden wij dagelijk schimmel in ondere andere de regio Amsterdam, Amstelveen, Almere, Lelystad, Utrecht, Amersfoort, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Naarden, Blaricum, Huizen, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag en Rotterdam.

Waarom een schimmel bestrijdingsbedrijf

Kosten voor schimmelbestrijding

Wanneer u schimmels door een professional wilt laten verwijderen, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten die daarbij komen kijken. De kosten voor schimmelbestrijding zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de ruimte, de ondergrond, het stadium en het soort schimmel. De beste manier om de kosten te bepalen is een vrijblijvende offerteaanvraag indienen met enkele foto’s bijgevoegd. Zo kunnen we een goede inschatting van het kostenplaatje voor u schetsen. Om zeker te zijn van de beste prijs. 

Schimmelbestrijding in toekomst voorkomen

Schimmels voorkomen is altijd beter én goedkoper dan bestrijden. In onze blog: “Schimmel voorkomen: 13 handige tips” geven we schimmelpreventie tips. Verder kunt u voor buiten en binnen de volgende acties ondernemen. 

Schimmel buiten 

We kunnen helaas niet alles beïnvloeden wat er buiten gebeurt. Zo kunnen we bijvoorbeeld het weer en de buren niet beïnvloeden. Wel kunt u de volgende zaken aan de VVE vragen: 

 • Kan mijn enkel glas worden vervangen door dubbel glas? 
 • Kan het dag worden nagelopen / hersteld rondom de schoorsteen / dakrand? 
 • Kan de gevel geïmpregneerd worden (dit gaat dus verder dan voegen of keimen)?
Schimmel laten verwijderen

Schimmel binnen 

Wat kunt u zelf binnen tegen schimmel doen? Het vocht verwijdert u aan de binnenzijde door de lucht te verwarmen, dagelijks te ventileren en eventueel betere ontvochtigers te plaatsen. Daarnaast het gebruikelijke waarvan u wel weet dat dit goed is, maar wellicht niet consequent wordt gedaan:

 • Beter (dus meer) te verwarmen
 • Geen natte was in de winter in huis drogen en na het douchen de muren en de vloer droog deppen
 • Beter ventileren (dagelijks) 

Geduld is een schone zaak 

Een vochtprobleem/schimmel is helaas niet zomaar weg. Dit bovenstaande zult u een behoorlijke periode moeten doen voordat de vochtbalans echt veel gewijzigd is. Het is wel belangrijk om dit nu direct te doen en geen tijd te verspillen.

Beste tips bij schimmel

Tip 1: Ventileer regelmatig tegen overtollig woonvocht binnenshuis

Tip 2: Wees waakzaam bij lekkages of andere vochtproblemen

Tip 3: Voorkom een (te) koud huis (< 15 ℃), schimmels houden van kou

Tip 4: Grijp tijdig in, schimmel verdwijnt helaas nooit vanzelf

Tip 5: Gezondheidsklachten? Vraag een medisch specialist om advies

Tip 6: Komt u er zelf niet uit? Schakel een specialist in

Blogs