Schimmel in schuur verwijderen? Dit is wat u moet doen!

Stond er een onaangename verassing op u te wachten toen u de schuurdeur opendeed? Een vieze zwarte plek waarvan u geen idee heeft wat er aan te doen is? Geen paniek! Hier vindt u alle informatie om deze schimmel niet alleen te verwijderen, maar ook om te zorgen dat dit nooit meer voorkomt.

Offerte Schimmel in schuur verwijderen

Vreemde geur of vlekken in de schuur? Mogelijk is dit schimmel! 

Bemerkt u een vreemde muffe geur of ziet u onverklaarbare zwarte, gele, bruine of groene vlekken op de muren of plafond van de schuur? Mogelijk heeft u dan last van schuurschimmel. Vervelend, maar het euvel is met de juiste aanpak doorgaans goed te verhelpen. Zo zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten schimmels in de schuur, maar ook in andere ruimtes zoals de badkamer en kelder. Wilt u meer weten over het herkennen van schimmel, de mogelijke oorzaken, de mogelijke gevolgen en hoe u schimmel kunt voorkomen of verwijderen? Lees dan snel verder!

Schimmel in schuur

Hoe ontstaat schimmel in de schuur?

Schimmel ontstaat over het algemeen op plekken met vochtproblemen. Vocht is de aanjager van schimmelgroei en als dit niet voldoende wordt afgevoerd dan kunnen er schimmelplekken ontstaan. Om vocht goed af te voeren is er een goede ventilatie nodig en dit is nou net iets dat vaak ontbreekt bij een schuur of garage.

Deze toch vaak vergeten plek van het huis staat bij sommige mensen maandenlang dicht zonder enige activiteit. In deze periode is er weinig tot geen ventilatie aanwezig en hiermee wordt dit een ideale plek voor de schimmel om te groeien. De schimmels nesten zich op de muren en het plafond en kunnen hier ongestoord verder groeien.

Op een gegeven moment wordt de schimmel zo groot dat het niet meer te missen is op de muur en weggehaald moet worden. Dit kunt u het beste aan een professional over laten.

Schuur compleet schimmelvrij maken?

Gevolgen en risico’s van schimmels in de schuur

Geen paniek! Als u de schimmelvlekken voor het eerst ziet betekent dit niet dat u meteen gevaar loopt. Wanneer je meteen actie onderneemt en een professional erbij haalt loop je het minste risico. Meerdere bronnen hebben aangetoond dat schimmel gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Denk hierbij aan keelpijn, niezen, hoesten, neusverstopping maar ook benauwdheid en piepende ademhaling.

Daarnaast is de schimmel niet alleen schadelijk voor u, maar ook voor uw schuur. De schimmelplekken kunnen de integriteit van uw muren en plafond aantasten. Hout kan gaan rotten, zijn sterkte verliezen en dit zou in de ergste gevallen kunnen gaan leiden tot een onveilige situatie. Dit is ook de reden dat schimmelgroei niet alleen voor uw schuur een gevaar is maar ook voor garages en tuinhuisjes. Dit wilt u uiteraard ten alle tijden voorkomen.

Schimmel in schuur verwijderen

Beschimmeling voorkomen en verwijderen

Dan is natuurlijk de belangrijkste vraag, hoe komt u van de schuurschimmel af? U kunt uiteraard proberen het zelf op te lossen echter is dit niet aan te raden. In het verleden hebben mensen aangegeven dat schimmel kan zorgen voor nare gezondheidsproblemen en daarom adviseren wij ook altijd om de verwijdering hiervan aan professionals over te laten.

Ventilatie is key

Als u de schimmel in de schuur in een hele vroege fase tegenkomt en toch denkt dat dit nog zelf op te lossen raden wij aan om eerst de ventilatie te verbeteren. De meest simpele manier om dit te doen is door de ramen en mogelijk deuren open te gooien. Hierdoor ventileert de schuur veel beter en wordt het moeilijker voor de schimmel om te groeien. De schuur wordt minder vochtig en dus minder interessant voor de schimmel.

Kies voor de specialist

Het zelf verwijderen van schimmel heeft over het algemeen niet het gewenste effect. De schimmel komt naar verloop van tijd terug, omdat de uiteindelijke oorzaak niet goed wordt aangepakt. Het beste is om ervoor te zorgen dat de ruimte ook zonder openstaande ramen en deuren geen plek meer is voor schimmel om te groeien. Hiervoor heeft u advies nodig van een specialist. De specialist kan samen met u kijken naar de meest geschikte oplossingen en deze professioneel uitvoeren.

Nooit meer schimmelklachten!

Uw schuur of garage is een plek waar u misschien niet al te vaak komt en juist daarom is het belangrijk om dit voor eens en altijd goed aan te pakken. Door de schimmel weg te halen en de schuur dusdanig aan te passen hoeft u niet meer bang te zijn voor schimmelschade.

Benieuwd wat een specialist voor u kan betekenen?

Wilt u ook graag die schimmels het liefst zo snel mogelijk weg hebben en nooit meer terug zien. Neem dan nu contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de schimmel professioneel verwijderd wordt. Wij bestrijden schimmel op de meest efficiënte en doeltreffende wijze.

Wij kijken niet alleen naar de schimmelgroei maar ook naar de oorzaken. Hierdoor weet u zeker dat u hier niet weer last van krijgt. Daarnaast geven wij ook nog tips die u zelf kunt opvolgen voor het voorkomen van schimmel. Wij denken volledig met u mee doen dit met een duidelijke aanpak en voor een zeer scherp uurloon.

Voor particulieren en bedrijven
Scherp uurtarief
Snel een offerte op maat
#1 Specialist in schimmelbestrijding

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen

  Hoog beoordeeld door onze klanten

  Lavos Reiniging BV
  4.8
  Gebaseerd op 75 beoordelingen
  powered by Google
  Jolijn NikkenJolijn Nikken
  10:08 09 Sep 22
  Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
  Dirk B.Dirk B.
  20:12 21 Aug 22
  Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
  Maarten van der MeijMaarten van der Meij
  10:53 02 Aug 22
  We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
  AlexAlex
  17:47 20 Jun 22
  Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
  Marloes van der LogtMarloes van der Logt
  15:05 10 May 22
  Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
  js_loader