Schimmel in schuur verwijderen

Schuur schimmel

Op deze pagina leest u de volgende onderwerpen: 

Stond er een onaangename verassing op u te wachten toen u de schuurdeur opendeed? Een vieze zwarte plek waarvan u geen idee heeft wat er aan te doen is? Geen paniek! Hier vindt u alle informatie om deze schimmel niet alleen te verwijderen, maar ook om te zorgen dat dit nooit meer voorkomt.

Vreemde geur of vlekken in de schuur? Mogelijk is dit schimmel!

Bemerkt u een vreemde muffe geur of ziet u onverklaarbare zwarte, gele, bruine of groene vlekken op de muren of plafond van de schuur? Mogelijk heeft u dan last van schuurschimmel. Vervelend, maar het euvel is met de juiste aanpak doorgaans goed te verhelpen. Zo zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten schimmels in de schuur, maar ook in andere ruimtes zoals de badkamer en kelder. Wilt u meer weten over het herkennen van schimmel, de mogelijke oorzaken, de mogelijke gevolgen en hoe u schimmel kunt voorkomen of verwijderen? Lees dan snel verder!

Schimmel in de schuur

Hoe ontstaat schimmel in de schuur?

Schimmel ontstaat over het algemeen op plekken met vochtproblemen. Vocht is de aanjager van schimmelgroei en als dit niet voldoende wordt afgevoerd dan kunnen er schimmelplekken ontstaan. Om vocht goed af te voeren is er een goede ventilatie nodig en dit is nou net iets dat vaak ontbreekt bij een schuur of garage.

Deze toch vaak vergeten plek van het huis staat bij sommige mensen maandenlang dicht zonder enige activiteit. In deze periode is er weinig tot geen ventilatie aanwezig en hiermee wordt dit een ideale plek voor de schimmel om te groeien. De schimmels nesten zich op de muren en het plafond en kunnen hier ongestoord verder groeien.

Op een gegeven moment wordt de schimmel zo groot dat het niet meer te missen is op de muur en weggehaald moet worden. Dit kunt u het beste aan een professional over laten.

Gevolgen en risico’s van schimmels in de schuur

Geen paniek! Als u de schimmelvlekken voor het eerst ziet betekent dit niet dat u meteen gevaar loopt. Wanneer je meteen actie onderneemt en een professional erbij haalt loop je het minste risico. Meerdere bronnen hebben aangetoond dat schimmel gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Denk hierbij aan keelpijn, niezen, hoesten, neusverstopping maar ook benauwdheid en piepende ademhaling.

NB: Wij zijn geen expert op het gebied van gezondheid, dus wend u bij twijfels of klachten altijd tot uw (huis)arts. In onze blog: “Is schimmel in huis gevaarlijk voor uw gezondheid“hebben de belangrijkste bevindingen uit betrouwbare bronnen voor u samengevat. 

Naast mogelijke negatieve effecten aan de gezondheid, kan schimmel ook schadelijk zijn voor uw schuur. De schimmelplekken kunnen de integriteit van uw muren en plafond aantasten. Hout kan gaan rotten, zijn sterkte verliezen en dit zou in de ergste gevallen kunnen gaan leiden tot een onveilige situatie. Dit is ook de reden dat schimmelgroei niet alleen voor uw schuur een gevaar is maar ook voor garages en tuinhuisjes. Dit wilt u uiteraard ten alle tijden voorkomen.

Schimmel in de schuur verwijderen?

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.

Beschimmeling voorkomen en verwijderen

Dan is natuurlijk de belangrijkste vraag, hoe komt u van de schuurschimmel af? U kunt uiteraard proberen het zelf op te lossen echter is dit niet aan te raden. In het verleden hebben mensen aangegeven dat schimmel kan zorgen voor nare gezondheidsproblemen en daarom adviseren wij ook altijd om de verwijdering hiervan aan professionals over te laten.

Ventilatie is key

Als u de schimmel in de schuur in een hele vroege fase tegenkomt en toch denkt dat dit nog zelf op te lossen raden wij aan om eerst de ventilatie te verbeteren. De meest simpele manier om dit te doen is door de ramen en mogelijk deuren open te gooien. Hierdoor ventileert de schuur veel beter en wordt het moeilijker voor de schimmel om te groeien. De schuur wordt minder vochtig en dus minder interessant voor de schimmel.

Kies voor de specialist

Het zelf verwijderen van schimmel heeft over het algemeen niet het gewenste effect. De schimmel komt naar verloop van tijd terug, omdat de uiteindelijke oorzaak niet goed wordt aangepakt. Het beste is om ervoor te zorgen dat de ruimte ook zonder openstaande ramen en deuren geen plek meer is voor schimmel om te groeien. Hiervoor heeft u advies nodig van een specialist. De specialist kan samen met u kijken naar de meest geschikte oplossingen en deze professioneel uitvoeren.

Nooit meer schimmelklachten!

Uw schuur of garage is een plek waar u misschien niet al te vaak komt en juist daarom is het belangrijk om dit voor eens en altijd goed aan te pakken. Door de schimmel weg te halen en de schuur dusdanig aan te passen hoeft u niet meer bang te zijn voor schimmelschade.

Benieuwd wat een specialist voor u kan betekenen?

Wilt u ook graag die schimmels het liefst zo snel mogelijk weg hebben en nooit meer terug zien. Neem dan nu contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de schimmel professioneel verwijderd wordt. Wij bestrijden schimmel op de meest efficiënte en doeltreffende wijze.

Wij kijken niet alleen naar de schimmelgroei maar ook naar de oorzaken. Hierdoor weet u zeker dat u hier niet weer last van krijgt. Daarnaast geven wij ook nog tips die u zelf kunt opvolgen voor het voorkomen van schimmel. Wij denken volledig met u mee doen dit met een duidelijke aanpak en voor een zeer scherp uurloon.

Beste tips bij schimmel

Tip 1: Ventileer regelmatig tegen overtollig woonvocht binnenshuis

Tip 2: Wees waakzaam bij lekkages of andere vochtproblemen

Tip 3: Voorkom een (te) koud huis (< 15 ℃), schimmels houden van kou

Tip 4: Grijp tijdig in, schimmel verdwijnt helaas nooit vanzelf

Tip 5: Gezondheidsklachten? Vraag een medisch specialist om advies

Tip 6: Komt u er zelf niet uit? Schakel een specialist in

Blogs