Groene schimmel definitief verwijderen

Schimmels komen in allerlei soorten en vormen. Naast zwarte en roze schimmels, komen groene schimmels in woningen en bedrijfspanden vaak voor. Op deze pagina vindt u daar meer informatie over.

Offerte Schimmel Verwijderen

Wat is groene schimmel?

Ziet u kleine groene sporen op de muur, op het plafond of op een andere plek in uw huis? Dan kan het zo zijn dat u last van schimmel heeft. Dit kan ook resulteren in een zeer vreemde schimmelgeur. Naast zwarte schimmel, roze schimmel en witte schimmel komt groene schimmel ook voor in diverse vochtige woonruimtes. Groene schimmel ziet u veel voorkomen op bijvoorbeeld etenswaren, als kaas en brood. Toch treffen wij het ook buiten de koelkast aan, bijvoorbeeld in de badkamer of in de rest van de keuken.  

Hoe ziet groene schimmel eruit?

Er zijn heel veel verschillende soorten schimmels, duizenden hiervan hebben een groene kleur. De groene kleursporen van de schimmel ziet u het vaakst in het huishouden. Zo ziet u groene schimmel vaak op hout, papier, voedsel en ander organisch materiaal. Groene schimmel wordt nog wel is verward met mos, wat ook vaak te zien is op bomen en houten planken.

Groene schimmel op muur

Wat zijn de oorzaken van groene schimmel?

Om in de toekomst groene schimmel te voorkomen is het belangrijk om de oorzaken van schimmelvorming te begrijpen. De oorzaak van groene schimmel is over het algemeen een combinatie van verschillende factoren. 

Hieronder zijn de grootste oorzaken van groene schimmel op een rijtje gezet. 

 • Hoge luchtvochtigheid & niet voldoende ventilatie: Woonruimtes met een hoge luchtvochtigheid met gebrekkige ventilatie zijn erg vatbaar voor schimmelvorming.
 • Vochtproblemen: Optrekkend of doorslaand vocht kan een oorzaak zijn voor schimmelvorming. Optrekkend vocht komt veel voor in de kelder door regenwater of grondwater wat eenvoudig binnendringt. Doorslaand vocht komt door poreuze muren of gevels. Dit houdt in dat de gevels en muren gemakkelijk water binnen laten.
 • Achterstallig onderhoud (lekkages): Lekkages kunnen voor vochtproblemen zorgen. Dit kunnen lekkages in het huis zijn, bijvoorbeeld een lekkage van de wastafel of wasmachine. Maar ook aan de buitenkant kan het voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage van de dakgoot. Slecht onderhoud is een veel voorkomende oorzaak. 
 • Niet schoonmaken: Schimmel vormt zich sneller op vuile ondergronden. Dit betekent dat je de woning goed schoon moet houden.

Vrijblijvend advies over groene schimmel?

Wat zijn de gevolgen van groene schimmel?

Heeft u groene schimmel ontdekt in uw huis? Dan is het absoluut noodzakelijk om snel in actie te komen. Groene schimmel, net als andere kleuren schimmels, kan schadelijke effecten hebben voor het huis maar ook voor de gezondheid. Hieronder lichten we deze gevolgen verder toe.  

Gezondheidsgevolgen 

Als een persoon blootgesteld wordt aan groene schimmel kan dit zorgen voor bepaalde gezondheidsklachten. Dit blijkt uit diverse onderzoeken, maar ook uit ervaringen van onze klanten. Gezondheidsklachten waar u aan kan denken zijn bijvoorbeeld: keelpijn, verkoudheid, hoofdpijn en benauwdheid. Dit zijn klachten voor personen die kortstondig in aanraking komen met schimmel. Als u langer in aanraking komt met schimmel kan het ook voor nog vervelendere gezondheidsklachten zorgen. Kom dus zo snel mogelijk in actie! 

Gevolgen voor uw woning

De gezondheidsklachten laten de urgentie zien om in actie te komen, maar ook de gevolgen voor het huis zijn een belangrijke factor. Schimmel staat bekend om het snel verspreiden en het aantasten van verschillende materialen in het huis. Dit kan er voor zorgen dat de constructie van het huis wordt verzwakt, maar ook dat u spullen in het huis worden aangetast. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat uw huis en spulletjes minder waard worden. Verder produceert groene schimmel een vreemde aarde geur wat zeer onaangenaam is om in te leven. 

Groene schimmel

Hoe kan ik groene schimmel verwijderen?

Net heeft u kunnen lezen wat de gevolgen kunnen zijn voor u en uw woning. Hoe langer u wacht met het verwijderen van schimmels, hoe meer klachten en problemen u kunt ondervinden. Daarbij gaat het u ook meer geld kosten als u lang wacht met ingrijpen. Wacht dus niet te lang en kom in actie!

U kunt kleine groene plekjes schimmel zelf verwijderen. Online vindt u diverse tips die u hierbij kunnen helpen. Zo verkopen verschillende bouwmarkten reinigingsmiddelen die u kunt gebruiken.

Bij het zelf verwijderen komen dampen vrij van schimmel. Zorg er dus voor dat u goed beschermd bent. Doe een mondkapje op, en een bril en handschoenen zijn ook een aanrader. Het zelf verwijderen van schimmel kan dus, maar wordt wel sterk afgeraden. Dit omdat het vaak zorgt voor een tijdelijke oplossing. Schimmel komt terug als u het niet bij de oorzaak aanpakt. 

Hulp van een vakman nodig?

In veel gevallen lukt het zelf verwijderen van groene schimmels niet goed, of is de oplossing maar tijdelijk. Als u de schimmels niet onder controle krijgt, kan het een idee zijn om een schimmel bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Hierbij brengen wij graag vrijblijvend een offerte uit. Wanneer u een foto meestuurt, kunnen we u een nauwkeurige kostenindicatie geven. Zo weet u zeker dat het probleem goed, veilig en snel wordt verholpen voor een gezonder woonklimaat.

Voor particulieren en bedrijven
Scherp uurtarief
Snel een offerte op maat
#1 Specialist in schimmelbestrijding

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen

  Hoog beoordeeld door onze klanten

  Lavos Reiniging BV
  4.8
  Gebaseerd op 75 beoordelingen
  powered by Google
  Jolijn NikkenJolijn Nikken
  10:08 09 Sep 22
  Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
  Dirk B.Dirk B.
  20:12 21 Aug 22
  Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
  Maarten van der MeijMaarten van der Meij
  10:53 02 Aug 22
  We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
  AlexAlex
  17:47 20 Jun 22
  Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
  Marloes van der LogtMarloes van der Logt
  15:05 10 May 22
  Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
  js_loader