Roze schimmel definitief verwijderen

Schimmels komen in allerlei soorten en vormen. Naast zwarte en witte schimmels, komen roze schimmels in woningen en bedrijfspanden vaak voor. Op deze pagina vindt u daar meer informatie over.

Offerte Schimmel Verwijderen

Wat is roze schimmel?

Roze schimmel in de woning zijn helaas geen zeldzaam fenomeen. Naast zwarte schimmels, kunt u dus ook roze schimmels aantreffen in vochtige ruimtes. De roze schimmel komt met name voor in de badkamer (bijvoorbeeld in het douchegordijn of op de muur), maar ook in andere vochtige ruimtes zoals de kruipruimte. In het verleden zijn we ook regelmatig roze schimmels tegengekomen op houten kozijnen, in de keuken of in de vaatwasser en op zolder.

Hoe ziet roze schimmel eruit?

Roze schimmel is doorgaans helder roze, maar sommige mensen omschrijven de kleur eerder als oranje of rood. De textuur is doorgaans pluizig of slijmerig. Het kan er overigens ook ‘’droog’’ uitzien, alsof iemand in het verleden verf of andere vloeistof heeft gemorst. Feitelijk genomen is ‘’roze schimmel’’ in veel gevallen helemaal geen schimmel, maar een bacterie. Een voorbeeld van zo’n bacterie is de Serratia marcescens.

Onderstaande foto toont een kweek van ‘’roze schimmel’’ in een laboratorium.

Roze schimmel Serratia marcescens kweek

Wat zijn de oorzaken van roze schimmel?

Het begrijpen van de diverse oorzaken van schimmels is belangrijk om het in de toekomst te kunnen voorkomen. Er is niet één oorzaak voor roze schimmels. Vaak is het een combinatie van diverse factoren, waarbij een prettig klimaat voor schimmels wordt gecreëerd. Het betreft dan vaak een te hoge luchtvochtigheid in combinatie met te weinig ventilatie of luchtdoorstroming. Ook andere oorzaken, zoals achterstallig onderhoud, gebrek aan zonlicht of ophopingen van vuil en viezigheid kunnen meespelen.

Vrijblijvend advies over roze schimmel?

Wat zijn de gevolgen van roze schimmel?

We hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen dat roze schimmels er onhygiënisch uitzien. Bovendien is het een feit dat schimmels een afschrikkende werking heeft op potentiële kopers van uw woning. Zeker wanneer de schimmel schade aan het huis heeft veroorzaakt. Dit kan gebeuren als de schimmel zich dieper in de ondergrond nestelt.

Diverse bronnen melden ook milde gezondheidsrisico’s bij roze schimmels, met name voor de luchtwegen. Wij zijn medische experts, dus doen liever niet dit soort claims. Maar het spreekt natuurlijk voor zich dat schimmels het wooncomfort ongunstig beïnvloeden. Het is uit voorzorg dus beter om niet te dicht bij de schimmels in de buurt te komen.

roze schimmel muur

Hoe kan ik roze schimmel verwijderen?

Welke kleur de schimmel ook heeft, het is zaak om de schimmels te verwijderen. Schimmels verdwijnen namelijk nooit vanzelf. Sterker nog: een onbehandelde schimmel zal na verloop van tijd een steeds groter oppervlak bestrijken. Soms al in een tijdsbestek van enkele dagen tot weken. Dit geldt voor elke schimmel, ongeacht de soort, kleur of ruimte waar het zich begeeft.

Gaat het om een klein plekje? Dan zult u waarschijnlijk eerst zelf willen proberen om het probleem te verhelpen. Hierbij is het belangrijk om beschermende middelen te gebruiken, zoals handschoenen, een mondkapje en een beschermende bril. De drie populairste middelen om zelf schimmels te verwijderen zijn bleek, soda en azijn.

 

Hulp van een vakman nodig?

In veel gevallen lukt het zelf verwijderen van roze schimmels niet goed, of blijft het probleem maar terugkomen. Als u de schimmels niet onder controle krijgt, kan het een idee zijn om een schimmel bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Hierbij brengen wij graag vrijblijvend een offerte uit. Wanneer u een foto meestuurt, kunnen we u een nauwkeurige kostenindicatie geven. Zo weet u zeker dat het probleem goed, veilig en snel wordt verholpen voor een gezonder woonklimaat.

Voor particulieren en bedrijven
Scherp uurtarief
Snel een offerte op maat
#1 Specialist in schimmelbestrijding

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen

  Hoog beoordeeld door onze klanten

  Lavos Reiniging BV
  4.8
  Gebaseerd op 75 beoordelingen
  powered by Google
  Jolijn NikkenJolijn Nikken
  10:08 09 Sep 22
  Fantastisch geholpen door Rob en zijn team. Ze zetten net dat stapje extra. Hele fijne mensen die goede kwaliteit leveren en het hart op de juiste plek hebben. Ik zou ze zeker aanraden. Binnen no time was de badkamer schimmelvrij gemaakt!
  Dirk B.Dirk B.
  20:12 21 Aug 22
  Geweldig bedrijf voor al uw schoonmaak klussen.Heeft u een goede en grondige schoonmaak nodig, dit bedrijf werkt top.Wat u ook wilt, schimmel verwijderen of reguliere schoonmaak, zij doen alles voor een schappelijke prijs.
  Maarten van der MeijMaarten van der Meij
  10:53 02 Aug 22
  We zijn enorm snel en vakkundig geholpen. Rob en zijn team kwamen binnen 2 dagen langs om de schimmel te verwijderen. Daarbij had hij professionele apparatuur om snel de oorzaak van de schimmel op te sporen & te verwijderen. We zijn heel blij dat dit zo goed is opgelost.
  AlexAlex
  17:47 20 Jun 22
  Beleefde mannen, goed werk verricht. Na een groot vocht en schimmel probleem heeft Lavosreiniging mij uitstekend geholpen en dit bedrijf was echt 24 uur bereikbaar wat een toppers dank je wel RobAbsoluut een aanrader.
  Marloes van der LogtMarloes van der Logt
  15:05 10 May 22
  Fijn contact en top geholpen. Ze hadden ook snel tijd, heel fijn. Ik had schimmel in mijn kelder en dit hebben ze netjes schoongemaakt. Nog even goed in laten trekken en dan kan ik weer gebruik maken van mijn kelder 😊
  js_loader