Zonwering schoonmaak

Zonwering schoonmaken

Veel woningen hebben tegenwoordig zonwering in de vorm van markiezen, rolluiken, screens, zonneschermen of knikarmschermen. Na een zomer van lang gebruik, of na een lange winter, is het verstandig om uw zonwering te reinigen. Dit geeft het zonweringsdoek niet alleen een frisse uitstraling, maar hij gaat langer mee wanneer hij goed onderhouden is. Zelf uw zonwering reinigen is geen lastige opgave, maar het kan wel wat tijd en energie kosten. Voor u handige onderhoudstips en een beschrijving hoe u het reinigen aan kunt pakken.

Handige tips voordat u begint

Er zijn natuurlijk een aantal factoren waar u rekening mee moet houden voordat u begint met schoonmaken. De eerste tip die wij u mee geven is dat u niet in de volle zon uw zonweringsdoek moet gaan reinigen, dit levert juist vlekken op, terwijl de intentie het verwijderen van vlekken was. Gebruik daarbij ook nooit agressieve schoonmaakmiddelen, deze tasten uw doek ook aan. Weet u niet zeker welk reinigingsmiddel u dient te gebruiken, ga dan naar een zonweringspecialist, zij hebben speciale schoonmaakmiddelen voor het reinigen van uw doek.

Aluminium ophanging schoonmaken

De meeste zonneschermen hebben een aluminium ophanging, deze kan door het weer ook flink vuil worden. Deze licht vervuilde onderdelen maakt u gemakkelijk schoon met een doek, lauwwarm water en een beetje afwasmiddel / groene zeep. Na het schoonmaken, spoelt u alles af met water en droogt u het geheel weer af met een droge doek. Controleer bij dit proces ook gelijk de ophanging en kijk of alles nog soepel loopt. U voorziet alles gelijk van een beetje smeermiddel zodat alles weer soepel loopt. Werkt dit niet, dan moet er waarschijnlijk wat vervangen worden, schakel hier een expert voor in.

Zonnewering laten schoonmaken

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.

Zonneweringdoek reinigen

Het belangrijkste gedeelte is natuurlijk het doek zelf, wanneer deze goed schoon is, zal dat zeker opvallen bij de omwonende en voorbijgangers. Voor u een klein stappenplan voor het reinigen van uw zonweringdoek.

Stap 1: Het doel uitrollen

Om alles goed te kunnen schoonmaken, moet het doek helemaal worden uitgerold, zodat u overal bij kan en niets zal overslaan. Zowel de boven- als de onderkant moet namelijk schoongemaakt worden. Pak er ook een ladder of een klein opstapje bij om echt overal bij te komen.

Stap 2: Doek schoonmaken 

Wanneer u een opstapje hebt waar u op kan staan om de bovenkant te reinigen, kunt u zelf beginnen met de schoonmaak. De markiezen en andere zonneschermen, kunt u allemaal met lauwwarm water, eventueel een speciaal reinigingsmiddel en een zachte borstel schoonmaken. De meeste vlekken en vuil krijgt u hiermee schoon. Reinigingsmiddel is eigenlijk niet nodig, alleen bij hardnekkige vlekken op het zonweringdoek. Met de zachte borstel schrobt u het doek helemaal schoon, zowel de boven- als de onderkant.

Stap 3: Opdrogen en binnen draaien

Draai markiezen of andere zonneschermen nooit nat binnen, zo ontstaan er namelijk schimmels en vlekken. Laat het doek goed opdrogen, maar niet in de volle zon, zo ontstaan er namelijk ook vlekken. Pas als het zonnescherm helemaal is opgedroogd draait u deze weer naar binnen.

Rolluiken

Naast markiezen en andere zonwering, ziet u ook steeds vaker woningen met rolluiken. Deze dienen ter bescherming van de woning, maar houden ook het zonlicht tegen. Door alle weersomstandigheden kunt u deze luiken laten zakken, maar door het weer worden ze wel vuil. De luiken kunt u daarom ook zelf reinigen en onderhouden. Doe dit ook met lauwwarm water, zachte borstel en eventueel een speciaal reinigingsmiddel. Controleer tijdens het schoonmaken ook de nokken in de geleiderails of deze nog goed zijn. Smeer ze ook regelmatig in met wat een geschikt smeermiddel zodat uw rolluiken soepel blijven lopen. Blijft het stroef lopen, schakel dan een specialist in.

Zonwering schoonmaken

Waarom Lavos Reiniging?

Onze werkgebieden

Is uw huis of kantoor gevestigd in Blaricum of omstreken? Dan zijn wij de schoonmaakspecialisten die u zoekt. Wij zijn gevestigd in Blaricum, maar voeren schoonmaakwerkzaamheden ook uit in bijvoorbeeld:

Benieuw naar de kosten? Neem contact op!

Lavos Reiniging profiteert u van zeer scherpe prijzen voor uw zonwering schoonmaak. De exacte kosten zijn afhankelijk van de aanvraag en de wensen. Samen met u komen we samen tot een geschikt kostenplaatje. Wilt u meer weten? Neem telefonisch contact op, of vul hieronder een vrijblijvende gratis offerte aanvraag in. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur reactie.

Zonnewering schoonmaak

Neem nu contact op. Binnen enkele uren een gratis offerte op maat.