Schimmel in kruipruimte verwijderen

De kruipruimte is van nature erg vochtig. Dit verhoogt de kans op schimmels. Schimmels in de kruipruimte zijn om diverse redenen absoluut ongewenst en reden voor actie.

Offerte Schimmel kruipruimte verwijderen

Deze aspecten komen hier aan bod:

Schimmels in de kruipruimte hebben vaak vrij spel

Schimmels in de kruipruimte worden vaak pas erg laat ontdekt. Hierdoor krijgen schimmels vrij spel. Dit komt omdat men (bijna) nooit in de kruipruimte komt. Vaak komen schimmelplekken pas aan het licht bij een bouwkundige keuring, bijvoorbeeld tijdens de aankoop of verkoop van een huis. Of de schimmels worden ontdekt wanneer er werkzaamheden in de kruipruimte worden uitgevoerd. Denk aan het vervangen van leidingwerk of het aanbrengen van vloerisolatie.

schimmel kruipruimte verwijderen

Wat zijn exact de oorzaken?

Schimmels in de kruipruimte kunnen verschillende oorzaken hebben, waarbij teveel vocht de primaire oorzaak is. In sommige gevallen spelen meerdere factoren een rol. Hieronder bespreken we de belangrijkste oorzaken.

Oorzaak 1: Grondvocht en ventilatie

De kruipruimte is nu eenmaal een vochtige ruimte, daar ontkomen we haast niet aan. Dit komt bijvoorbeeld door grondvocht. Dit speelt met name bij laaggelegen regio’s in ons land (bijvoorbeeld in het Westen van Nederland). Waar we wel invloed op hebben is de mate van ventilatie. De meeste woningen hebben minimaal 4 tot 6 ventilatieroosters nodig. Wanneer er te weinig roosters aanwezig zijn, deze verstopt zijn of niet meer naar behoren functioneren, kunnen er op den duur problemen ontstaan. 

Oorzaak 2: Andere vochtbronnen

Het komt ook regelmatig voor dat er lekkages of overstromingen spelen of hebben gespeeld in de kruipruimte, waardoor er sprake is van een vochtprobleem. In de kruipruimte bevinden zich bijvoorbeeld veel waterleidingen, maar ook de riolering kan een lek hebben.

Oorzaak 3: Donkere ruimte

Schimmels gedijen het beste in donkere ruimtes waar maar weinig zonlicht komt. Dit maakt de kruipruimte één van de favoriete plekjes van schimmels. Deze oorzaak werkt met name als versterkende factor: het zorgt ervoor dat reeds bestaande schimmels zich extra snel verspreiden.

Laat schimmels over aan een vakman!

Schimmelvorming in de kruipruimte, is dat gevaarlijk?

Uit meerdere onderzoeken blijkt inderdaad dat schimmels schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Regelmatig horen we verhalen van klanten over toegenomen hoofdpijn, luchtwegklachten of vermoeidheid. Bij de kruipruimte komt dit wat minder vaak voor, omdat men zich niet vaak in de desbetreffende ruimte begeeft.

Is het dan wel de moeite waard om op te lossen? 

 Jazeker! Schimmels in de kruipruimte zijn niet minder ”erg” dan schimmels in andere ruimtes. Zelfs als u zelden in de kruipruimte komt zijn er voldoende argumenten om dit probleem snel te verhelpen.

Allereerst heeft dit te maken met de groeisnelheid van schimmels in de kruipruimte. Woekerende schimmels kunnen de fundering aantasten en zelfs doorslaan naar andere ruimtes, zoals de woonkamer. En daar zit u waarschijnlijk niet op te wachten. 

kruipruimte schimmels verwijderen door bedrijf

Beschimmeling verwijderen

Beschimmeling zelf in de kruipruimte verwijderen kan zeer uitdagend zijn. In de kruipruimte is de bewegingsvrijheid zeer beperkt. Dit maakt de nood voor goede bescherming extra belangrijk. U zult zich immers dicht bij de schimmels begeven. Dit maakt het daarom veelal specialistenwerk.

 

Schimmels verwijderen in de kruipruimte hoeft niet duur te zijn

Veilig en snel de schimmels bestrijden zonder dat u zelf de kruipruimte in hoeft? Schakel de schimmelspecialisten van Lavos Reiniging BV in! Wij hebben een ruime kennis over schimmels en de gespecialiseerde apparatuur om de schimmels te verwijderen. Neem direct contact op voor advies of een scherpe offerte op maat.

Voor particulieren en bedrijven
Scherp uurtarief
Snel een offerte op maat
#1 Specialist in schimmelbestrijding

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Specialist in schimmels
  Scherp uurtarief
  Werkzaam in bijna heel NL
  Voor particulieren en bedrijven
  Hoog beoordeeld op Google

  Vrijblijvend advies?

  Centraal gelegen