Kosten schimmel laten verwijderen

In deze blog lichten we toe wat de kosten zijn voor het laten verwijderen van schimmels in huis door een professional. We lichten hoe de kosten worden bepaalt, welke kostencomponenten er zijn en het uiteindelijk gaat kosten.

Op deze pagina leest u de volgende onderwerpen:
Wat bepaalt de kosten voor schimmelbestrijding?
Wat zijn de kostencomponenten?
Zelf doen goedkoper?
Waarom is niks doen nog duurder?
Wat kost het voor mij?
Overige veelgestelde vragen

Kosten schimmels laten verwijderen

Wanneer u schimmels door een professional wilt laten verwijderen, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten die daarbij komen kijken. Op deze pagina vindt u daar meer informatie over.

Wat bepaalt de kosten voor schimmelbestrijding?

De kosten voor schimmelbestrijding zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder:

 • De ruimte waar de schimmel zich bevindt. Het verwijderen van schimmel op een moeilijk bereikbare plek (bijvoorbeeld de kruipruimte) is doorgaans arbeidsintensiever dan schimmel op de muur of het plafond, bijvoorbeeld in de badkamer;
 • Hoe lang de schimmel er al zit. Wanneer schimmels er al enige tijd zitten, kunnen ze dieper in de ondergrond trekken;
 • De totale oppervlakte van de schimmels;
 • Het soort schimmel;
 • De oorzaak van de schimmel;
 • Het materiaal van de ondergrond;
 • De benodigde methodiek om de schimmels te verwijderen;
 • Eventuele reparatiekosten van beschadigde ondergronden en constructies.
Kosten schimmel verwijderen
Schimmel professioneel laten verwijderen?

Wat zijn de kostencomponenten?

Het laten verwijderen van schimmels en de uiteindelijke prijs hangt samen met de volgende kostencomponenten:

 • Arbeidstarief: dus hoelang zijn onze specialisten bezig met het verhelpen van het probleem?
 • Materiaalkosten: dit hangt samen met de gekozen behandelmethode.
 • Reparatiekosten: dit hangt samen met de eventuele schade die is veroorzaakt door toedoen van de schimmels.
 • Overige kosten: hierbij kunt u denken aan kleinmateriaal, btw e.d.

Zelf doen goedkoper?

Het zelf oplossen van schimmels is inderdaad goedkoper dan het inhuren van een vakman. Hierbij gelden echter een aantal belangrijke nuances. Zelf schimmel verwijderen heeft eigenlijk alleen kans op succes bij kleine plekjes die pas recent ontstaan zijn. Een grotere plek is doorgaans nauwelijks zelf te verwijderen en indien dit wel lukt, komt het al vrij snel weer net zo hard terug.

Schimmels verwijderen is bovendien specialistenwerk waarbij de juiste expertise en bescherming van belang is. Daarbij gaan mensen soms ook aan de gang met allerlei bijtende huismiddelen die soms meer kwaad dan goed doen voor uw woning.

Waarom is niks doen nog duurder?

Eerlijk is eerlijk: u geeft uw geld waarschijnlijk liever anders uit, dan aan het verwijderen van schimmelplekken. Toch is het beter om niet te lang te wachten. Wanneer de schimmel zich verder verspreidt neemt de kans op en ernst van schade aan uw woning toe. Schimmels verdwijnen niet vanzelf en zullen na verloop van tijd alleen maar groeien. Soms al binnen enkele weken. En naarmate de schimmel verspreidt wordt het een steeds arbeidsintensievere klus.

Schimmel kosten
Schimmelbestrijding door een specialist

Wat kost het voor mij?

Op internet ziet u waarschijnlijk allerlei prijzen. De ene bron geeft een prijs van €25,- tot €50,- per vierkante meter, de ander noemt een gemiddelde prijs van €150,- met uitschieters tot ver over de €1000,-. Echter blijken dit soort bedragen vaak niet van toepassing op uw specifieke situatie. Zoals u bovenstaand heeft kunnen lezen, is de uiteindelijke prijs voor het laten verwijderen van schimmels maatwerk. De beste manier om de kosten te bepalen is een vrijblijvende offerteaanvraag indienen met enkele foto’s bijgevoegd. Zo kunnen we een goede inschatting van het kostenplaatje voor u schetsen. Om zeker te zijn van de beste prijs:

 Hanteren wij een scherp uurtarief.
 Gaan wij zeer efficiënt te werk. Met ruim 20 jaar ervaring hebben we de afgelopen jaren reeds duizenden particulieren en zakelijke klanten geholpen met het verwijderen van schimmels.
 Geven wij vooraf een transparante prijsopgave.

Bovendien profiteert u van garantie op de verrichte werkzaamheden.

Veelgestelde vragen

JA, dat kan. Dit wordt wel in veel gevallen afgeraden. Schimmel heeft als eigenschap om snel terug te komen als de oorzaak niet goed wordt aangepakt. 

NEE, helaas gaat schimmel nooit vanzelf weg! Schimmels zijn altijd een gevolg van vochtproblemen en zolang dat probleem niet wordt opgelost zal de schimmel erger worden. Wacht dus niet te lang en kom in actie om schade aan de woning te voorkomen! 

JA, technisch gesproken kunt u vochtplekken op de muur overschilderen. Helaas is dit niet de oplossing en raden wij dit ter strengste af, tenzij u de oorzaak van het schimmelprobleem hebt aangepakt. 

JA, helaas kan schimmel terugkomen. In de praktijk zien wij dat zelf verwijderen van schimmel vaak niet optimaal is, omdat de oorzaak niet wordt aangepakt. Met een schimmelspecialist, zoals Lavos Reiniging, weet u zeker dat de schimmel in toekomst niet meer terugkomt. Ook krijgt u tips om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen.